Kétmilliárddal tömik ki a Nemzeti Védelmi Szolgálatot a korrupció elleni küzdelem jegyében

Utolsó leheletükig harcolnak a befolyásolási kísérletek ellen.

Egy négyéves folyamat harmadik lépéseként idén mintegy kétmilliárd forintot adott a kormány a Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupció elleni fellépését segítő létszámfejlesztésre. — írta meg szerdán a Magyar Nemzet.

A Bolcsik Zoltán vezette Nemzeti Védelmi Szolgálat megnövekedett feladatainak ellátására kapja a pénzt, derül ki a 2030/2020 (XII.29.) számú Kormányhatározatból.

A korrupció elleni küzdelem része a 2020–2022 közötti időszakra szóló, középtávú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia is.

Az NVSZ létszámfejlesztése évek óta tart: 2014-től a szervezet alaptevékenységként látja el a korrupcióellenes tevékenységgel összefüggő kormányzati feladatok összehangolását, ami fokozatosan pluszmunkaerőt igényel.

A szervezet jelenleg Pintér Sándor felügyelete alatt gondoskodik azon szervek védelméről, amelyek a jogszabály szerint hozzá tartoznak: ilyen például a rendőrség, a katasztrófavédelem hivatásos szervei, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Terrorelhárítási Központ, a Bv. szervezet, az Alkotmányvédelmi Hivatal, vagy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat.

Feladatai közé tartozik a bűnmegelőzési célú ellenőrzés, a kifogástalan életvitel ellenőrzése, a megbízhatósági vizsgálat, és bűncselekmények felderítése.

” A Belügyminisztérium évtizedes filozófia jegyében határozottan és következetesen fellép a korrupció minden formája ellen, amihez az NVSZ ad tényleges támogatást.”

— írja a Magyar Nemzet.

Az NVSz a megelőző tevékenységet a rendvédelmi oktatási intézmények hallgatóinak körében folytatja, az ő képzésük része többek közt

a befolyásolási kísérletek visszautasításának elsajátítása.

(Magyar Nemzet nyomán)

(kiemelt kép: Kanadai Magyar Hírlap)

Valódi Hírek