Attól rettegnek a Fidesz-médiában, hogy Dobrev Klára lesz Orbán kihívója

Eljött a nők ideje a politikában?

„Dobrev Klára a legesélyesebb a baloldalon” – címen jelent meg gyűlöletcikk a kormány hivatalos szócsövének tekinthető Magyar Nemzetben kedden.

A fideszes propagandalap a közvélemény-kutatások alapján arra a számára fájó megállapításra jut, hogy az ellenzéki előválasztás legesélyesebb indulója Dobrev Klára lehet, akit legfeljebb Karácsony Gergely szorongathatna meg.

A lap szerint legkésőbb február végéig ki kell dolgozni az előválasztás szabályait, ha az ellenzéki pártok eredeti bejelentésüknek megfelelően legkésőbb október 23-ig meg akarják nevezni a közös miniszterelnök-jelöltjüket.

A cikk emlékeztet, hogy a legfrissebb kutatások szerint a népszerűségi sorrend a szóba jöhető jelöltek között az alábbiak szerint alakul:

Dobrev Klára > Bajna Gordon > Márki-Zay Péter > Karácsony Gergely > Jakab Péter > Fekete-Győr András

A Magyar Nemzet szerint Dobrev Klára ambícióit erősíti minapi Facebook-bejegyzése is, amelyben egyenesen a gonosszal azonosította Orbán Viktort.

„A vírus legyőzésével visszaszerezzük korábbi életünket, Orbán legyőzésével visszaszerezzük a békés, építő, megbecsülést adó és tiszteletet kiérdemlő Magyarországunkat. Megalapozzuk Magyarország győzelmét a gonosz felett!”

– írta Dobrev Klára.

Ismeretes, hogy az elmúlt hetekben zsinórban minden közvélemény-kutatás azt mérte, hogy az egyesült ellenzék már verné a Fideszt egy most vasárnapi választáson.

Valódi Hírek