Már az általános iskolásoknál elkezdi az ideológiai nevelést a fideszes káderképző, ami idén vidéken is tovább terjeszkedik

Azt nem lehet mondani, hogy nincs nekik miből.

„A jövő évünk a vidéki építkezés szellemi és anyagi infrastruktúrájának megteremtéséről fog szólni.” — mondta Lánczi Péter, a Mathias Corvinus Collegium általános főigazgató-helyettese az Origónak adott interjújában.

Az MCC főigazgató-helyettesét a tavalyi év eredményeiről és az idei év céljairól kérdezte a lap. Lánczi elmondta: tavaly a vagyonjuttatáshoz rendelt közcélú feladat új kihívások elé állította a szervezetet, így rohamlépésben kezdtek neki nyár elején az intézmény szellemi és emberi infrastruktúrájának növeléséhez.

Augusztus végére jelentősen nőtt az oktatók száma, létrehozták a Corvinák.hu tudásmagazint is, illetve létrejött egy magyar-angol podcast-csatorna is. Létrejött a Klímapolitikai Intézet, a Német-Magyar Intézet, emellett számos sikeres konferenciát, szakmai beszélgetést is szervezett az MCC.

A járványhelyzetben ők is átálltak online oktatásra, sőt az eredetileg személyes megjelenésűre tervezett,

hazaszeretetről és patriotizmusról szóló konferenciájukat egy több részes online előadássorozattá alakították.

Lánczi elmondta azt is, hogy számos vidéki épületet kapott az MCC az államtól, illetve továbbiakat is terveznek bérbe venni. Abból a százmilliárdból, amit tavaly év végén kaptak, vélhetően telik is majd erre.

A következő években 35 helyszínen szeretnének jelen lenni a képzéseikkel, jövő ősztől pedig már 17 helyszínen biztosan elérhető lesz az MCC. Öt nagy egyetemi városban, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Pécsett és Győrött

az általános iskolától egyetemig lesznek MCC képzések,

a többi helyszínen pedig általános iskolás és középiskolás programokat indítanak.

„A jövő évünk a vidéki építkezés szellemi és anyagi infrastruktúrájának megteremtéséről fog szólni. A Magyar Állam vagyonjuttatás keretében számos használaton kívüli épületet adott át az MCC-nek, emellett több épületre vételi és bérleti ajánlatot tettünk. Ezek az ingatlanok a városok több éve kihasználatlan, funkcióját és gondos gazdáját kereső tájsebei voltak. ” — fogalmazott a főigazgató-helyettes.

AZ MCC Somlói úti campusát jövőre kezdik el átépíteni, ami így „egyszerre lesz 35 Kárpát-medencei helyszínnel rendelkező tudás- és értékközösség reprezentatív és elérhető központja, valamint otthona, tanulási helyszíne háromszáz Budapesten tanuló egyetemistának.”

Lánczi Péter szerint az MCC úgy változik, hogy értékei közben nem változnak. Céljuk az, hogy

„Pécstől Kolozsvárig, Győrtől Beregszászig – szociokulturális helyzettő függetlenül – egyértelmű legyen mindenki számára, hogy van a közelben egy olyan intézmény, amely mindig tárt karokkal fogadja azokat, akik a közösségükért tenni akarnak, és képesek saját árnyékaikon túllépni ezért.”

(Origo nymán)

(kiemelt kép: hiros.hu)

Valódi Hírek