Kásler javaslatára új helyettes államtitkárt neveztek ki az átszabott egészségügy élére

De még nem tudni, mi lesz a feladata.

Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter javaslatára Kóti Tamás Ákost, a pilisvörösvári rendelőintézet vezetőjét nevezte ki helyettes államtitkárnak Orbán Viktor – derült ki a szerdán megjelent Magyar Közlönyből, amelyből viszont azt egyelőre nem tudtuk meg, hogy

Kótinak pontosan mi lesz a szakterülete, az viszont igen, hogy már január elsejétől él a megbízatása.

Az új helyettes államtitkár kinevezése több, a magyar egészségügy élén történt változást követi, hiszen egy héttel ezelőtt az egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár, Szigeti Szabolcs mondott le a pozíciójáról. Októberben pedig Orbán Csányi Endre Pétert egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkárt mentette fel a munkavégzés alól – írja a Magyar Hang.

Ennél nagyobb változást jelent viszont az, a tegnap megjelent hír, amely szerint a magyar kormány a veszélyhelyzet idejére egy tucat kormányrendelettel szinte teljesen átszabta az eddig ismert egészségügyi ellátást: több centrumkórházak irányítása alá vonták az eddig önálló intézményeket, illetve többet összevontak. Minderről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

(Magyar Hang nyomán)

Valódi Hírek