Gulyás Gergely szerint a magyar egészségügy a svéddel és a franciával azonos teljesítményt nyújtott a járvány alatt

A vakcina hasznos, Joe Biden marhaságokat beszél, Szájer József pedig csalódást okozott a miniszter szerint.

Interjút adott az ATV-nek Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Ennek során többek között a magyar járványhelyzet alakulásáról, az újonnan felálló amerikai kormányzatról és Szájer József botrányt okozó drogos orgiájáról esett szó.

Gulyás szerint a magyar járványkezelés a koronavírus első hullámának idején sikeres volt, ugyanis nem omlott össze az egészségügyi ellátórendszer.

A miniszter szerint minden nap bocsánatot kérhetne az ellenzék a vádaskodásért, miközben a magyar egészségügy a svéd és a francia egészségüggyel azonos teljesítményt nyújtott.

Az egészségügyi dolgozók teljesítményét elismerendően a kormány január 1-jétől „soha nem látott mértékű” béremelést ad az orvosoknak, eltörli a hálapénzt, valamint az ápolóknak még ebben a ciklusban 72%-os béremelést nyújt. Ezzel szemben az ellenzék lejáratja az egészségügyet a miniszter szerint.

Gulyás szerint az önkormányzatoknak is hozzá kell járulniuk a közös teherviseléshez, ezért el kell fogadniuk az iparűzésiadó-csökkentést.

Karácsony Gergelyt a kancelláriaminiszter Facebook-főpolgármesternek nevezte,

és tagadta, hogy nem közöl minden koronavírussal kapcsolatos adatot a kormány.

A miniszter nem fogja elsők között megkapni az oltást, mivel nem tartozik az idős vagy veszélyeztetett korosztályba. Azt javasolja, hogy mindenki, aki oltást szeretne kapni, regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A jóváhagyott vakcinák nem ártalmasak, függetlenül attól, hogy melyik országból érkeznek. A miniszter szerint örömmel részt vesz Magyarország az orosz vakcinák tesztelésében, de kapni csak az Unióból és Kínából fog tömegesen az ország.

A miniszter bízik abban, hogy Magyarországon a jövő év elején annyi vakcina áll majd rendelkezésre, amennyivel mindenki beoltathatja magát, aki szeretné.

A tárcavezető úgy gondolja, nem tehető kötelezővé a védőoltás, azt csak önkéntes módon lehet elérhetővé tenni.

Gulyás szerint a magyar „polgári” kormányok racionálisan viszonyulnak az Európai Unióhoz. A kancelláriminiszter arra a kérdésre, hogy ma igennel szavazna-e az unióba való belépésre, igennel felelt, mert szerinte az EU-s tagság Magyarország érdeke.

{A}z intézményesült európai együttműködésnek nincs alternatívája

— felelte Gulyás.

Mindennek ellenére a politikus úgy véli, hogy az unió rá akar erőltetni a magyar kormányra olyan ideológiákat, amelyek nem állnak közel hozzá.

A bevándorlás támogatása és az azonos neműek házasságának kérdése szerinte ugyanis nem része a jogállamiságnak.

A miniszter biztos abban, hogy az Unióban 2022-ig nem fogják alkalmazni Magyarország ellen a jogállamisági mechanizmust. Gulyás Gergely szerint Soros György nemzetbiztonsági kockázat Magyarország számára.

Mi várható a nemzetközi és a magyar politikai térben a közeljövőben?

Joe Biden marhaságokat mondott Magyarországról„, amikor Fehéroroszországhoz hasonlította a magyar politikai berendezkedést.

Szerinte az amerikai kormányzat, különösen a demokraták és a hozzájuk kötődő Soros György pezsgőt fog bontani, ha a Fidesz 2022-ben elveszíti a választásokat.

Gulyás szerint Gyurcsány Ferenc veszélyes politikai ragadozó, aki már egyszer tönkretette Magyarországot.

Gyurcsány a kancelláriaminiszter szerint egy szélsőbaltól az antiszemitákig tartó koalíciót vezet, így veszélyesebb, mint valaha.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ma a Fidesz magabiztosan megnyerné a választásokat. Ennek ellenére osztja Kovács László korábbi MSZP-s külügyminiszter azon állítását, amely szerint nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni.

A Szájer-botrányról és a Néppártról

Szájer József drogos orgiájával kapcsolatban Gulyás elmondta, hogy csalódást okozott a kormányoldalon a volt EP-képviselő magatartása. Ennek ellenére a kormány elismeri a politikus eddig kifejtett tevékenységét, és helyesli, hogy azonnal lemondott.

Az igazi különbség jobb és baloldal között az, hogy attól még, hogy az ember időnként leveri a lécet, mi nem vesszük le azt. Attól még, hogy valamilyen mércének nem tudunk időnként megfelelni, attól még az a mérce létezik

— állította a miniszter.

Gulyás Gergely szerint nem szabad nagy tétekben fogadni abban az ügyben, hogy jövő ilyenkor is a Néppárt tagja marad-e a Fidesz.

A Néppárt számára a Fidesz, mint a pártcsalád legsikeresebb tagja a jövőt jelenthetné, de a jövőről le is lehet mondani

— mondta sokat sejtetően Gulyás.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek