Elgurult a gyógyszer: Így értékelte az évet a Fidesz és a KDNP (+videó)

Rájöttek, hogy az ellenzék a kormány ellen szövetkezett.

A magyar kormány politikájának egyik fontos pillére abban fogalmazható meg, hogy csak egy erős ország, egy erős identitású, egy erős gazdaságú állam lehet sikeres az európai közösségben, valamit a XXI. századi kihívásokban is – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a HírTV Magyarország élőben című műsorának hétfői adásában, ahol Simicskó Istvánnal, a KDNP frakcióvezetőjével értékelte az évet.

Kocsis Máté szerint szinte lehetetlen felsorolni, mennyi mindennel támogatta idén a kormánypárt a családokat, de a nemzetpolitikát is kiemelte a 2020-as évet értékelve.

Szerinte a válság előtt Magyarország gazdaság tekintetében az Unió élvonalába tartozott, a műsorvezető pedig megjegyezte, hogy az elmúlt száz év legsikeresebb tíz évét tudhatjuk magunk mögött.

„Ha jövőképről, vízióról, erős országról, erős identitású nemzetről kell gondolkodni, akkor ennek a baloldali pártok a nyomában sincsenek és nem is akarnak ott lenni” — fogalmazott. Simicskó István szerint a baloldal a globalizációt és az integrációt is pozitív eredménynek látja, szerinte ők úgy képzelik el Magyarország jövőjét, hogy

migránsokat kell behozni, más civilizációból kell betelepíteni más vallású embereket.

A KDNP-s politikus veszélyesnek nevezte, hogy legyen egy olyan európai embertípus, amelyik elveszíti a nemzet- és azonosságtudatát. Kiemelte, hogy a kereszténység érdekében mi mindent tett a kormány az elmúlt tíz évben, ide sorolva 3000 templom felújítását. Kocsis Máté csatlakozott ehhez az állásponthoz, hozzátéve, hogy a nyugati liberális világnak és hazai képviselőiknek van víziója, ami ugyanakkor nagyon veszélyes és káros.

Az ellenzéki összefogással kapcsolatban Simicskó elmondta, hogy a baloldalnak a hatalom megszerzése a célja, Kocsis pedig szintén úgy látja, hogy

a hatalom iránti olthatatlan vágy az, ami az ellenzéki összefogást eredményezte.

Simicskó István szerint egyértelmű, hogy az ellenzék Orbán ellen szövetkezett, pedig a kormánypártokat a hazaszeretet és a nemzetjobbítás szenvedélye fűti. Szerinte az ellenzék látja, hogy a kormány sikeres, és a járvány elleni védekezésben is kiemelkedő munkát végzett, ezért megpróbálják az országot lejáratni mindenféle fórumon, különösképp Brüsszelben.

Kocsis elmondta, hogy az ellenzék 2020-ban álhíreket terjesztett, és abban is egyetértettek, hogy a gyurcsányi éra változatlan.

Korábban is trükkök százaival próbálkoztak és ez ugyanígy megy most és ez várható a kampányban is majd. — fogalmazott a frakcióvezető.

A teljes beszélgetést itt tudod megnézni:

Valódi Hírek