Mi történt? A Klubrádión kívül mindenkit kizárt a Médiatanács a 92,9 MHz-ért folyó versenyből

Mégis túlélhetnek.

Alaki hibára hivatkozva kizárta a Közösségi Rádiózásért Egyesület tulajdonában álló Spirit FM-et és az Andy Vajna ügyvédje, Biró Balázs által idén létrehozott LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft-t az FM 92,9 MHz-rt folyó versenyből a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

Így a frekvencián jelenleg is szolgáltatást nyújtó Klubrádiónak megnőtt az esélye, hogy megtartsa azt

– értesült a Media1, amely szerint a Klubrádiótól hiánypótlást kért a Médiatanács, a pályázók pedig jogorvoslattal élhetnek.

Mindez tehát azt is jelenti, hogy jelenleg a Klubrádió az egyedüli esélyese a 92,9 MHz frekvenciának, feltéve, hogy a Spirit FM, vagy az LBK Médiaszolgáltató 2020 nem fellebbez a médiatanácsi döntés ellen, és a bíróság nem fordítja meg a grémium döntését.

Az NMHH idén szeptemberben tette elérhetővé a 92,9 frekvenciát, miután ismételt jogsértésekre hivatkozva nem újította meg a Klubrádió jogosultságát. A Médiatanács közleményében akkor azt írta,

„a Klubrádió hétéves működése alatt többször – köztük egyszer ismételten – megsértette a médiatörvény rendelkezéseit, amelyek miatt a médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott. Ezért nem hosszabbította meg a szolgáltató 2021. február 14-én lejáró jogosultságát.”

(Media1/Világgazdaság nyomán)

Valódi Hírek