Csaknem félmillió forintos karácsonyi bónuszt osztogat Matolcsy György az MNB dolgozóinak

Az adófizetők pénzéből.

A Magyar Nemzeti Bank az idén is jelentős összeget fordított az adófizetők pénzéből a jegybanki dolgozók karácsonyi jutalmazására. Idén ugyanis a Matolcsy György vezette jegybank a tavalyinál 200-zal több, összesen 950 „kiemelkedő teljesítményt nyújtó” munkavállalónak oszt ki

összesen kb. nettó 450 millió forintot.

A 24.hu megkeresésére az MNB azt írta, a karácsonyi bónuszban részesülők 90 százaléka nem vezető beosztású, és átlagosan egy-egy dolgozó nettó

473 713 forint jutalomban részesült.

A jegybank közlése szerint a kiosztott jutalmakról a munkáltatói jogkör gyakorlója döntött a szakterületek vezetőinek javaslata alapján.

Hozzátették azt is, tekintve, hogy a jegybank pozitív eredménnyel zárta az elmúlt éveket, így az MNB működése nemhogy nem jelent terhet az adófizetőknek, hanem 2020-ban már rekordméretű, 250 milliárd forint osztalékot is fizetett.

„Az MNB a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalók részére kifizetett jutalmat tehát a gazdaságos működéséből fakadó eredményéből biztosította” – írta a jegybank.

A 24.hu megjegyzi, sem az MNB elnöke, sem alelnökei nem részesülnek karácsonyi bónuszban, igaz, Matolcsy havonta ötmillió forintos alapbérért dolgozik.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek