Élőadásban oltották be az amerikai alelnököt a brit koronavírus-vakcinával

Azt mondta, nem érzett semmit.

Mike Pence, az Amerikai Egyesült Államok leköszönő alelnöke feleségével és Jerome Adams tiszti főorvossal együtt adatta be a Pfizer és a BioNTech közös vakcináját. Az eseményt élő televíziós adás rögzítette, ezzel népszerűsítve az elérhetővé vált oltást.

„Semmit sem éreztem. Jól csinálták”

— jelentette ki az alelnök, aki egyébként a koronavírus elleni válságstáb vezetője is.

Az elsőként jóváhagyott vakcinákat múlt szombaton engedélyezte az amerikai gyógyszerfelügyeleti hivatal. A szervezet rövidesen engedélyezheti az USA gyógyszergyártójának, a Modernának az oltóanyagát is.

A brit és az amerikai vakcinát is kétszer, 2-3 hét különbséggel kell majd beadni a védettség kialakításához.

A vakcinákat a Fehér Ház egyik melléképületében kapta meg a Pence házaspár az egészségükre vonatkozó kérdések után. Három korábbi elnök, Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama önként jelentkezett a vakcinák beadatására. Joe Biden megválasztott amerikai elnök jövő héten kapja meg az oltást.

Donald Trump elnök jelenleg még nem jelezte a vakcina iránti igényét. Az Egyesült Államok jelenleg a koronavírus által leginkább sújtott ország; csütörtökön 240 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak, mind ez idáig 17 millió 200 ezer fő kapta el a fertőzést és már 310 ezren haltak meg általa.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek