Angela Merkel után a német belügyminiszter is kifakadt járványügyben

Angela Merkel kifakadása után most a belügyminiszter is azonnali szigorításokat követel.

Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter azt szeretné, ha a karácsony utánra tervezett korlátozásokat előrehoznák. A terv az volt, hogy az ünnepeket követően, amikor várhatóan emelkedik a fertőzöttek száma, szigorú intézkedéseket vezetnek be, hogy megakadályozzák, hogy teljesen elszabaduljon a vírus. Seehofer szerint ez azonban nem lesz elegendő. és

ebben a kancellárral ért egyet, aki szintén azonnali kontaktkorlátozásra szólította fel Németország lakosságát.

„Az egyetlen esély arra, hogy megint valahogy uraljuk a helyzetet, a karantén, amelyet azonban azonnali hatállyal kéne bevezetni”-monda a belügyminiszter.

Elmondása szerint a késlekedés ahhoz fog vezetni, hogy még hónapok múlva is magas fertőzöttségi- és halálozási aránnyal kell számolni az országban. Azt az előnyt, amelyet Németország a tavaszi első hullám során szerezett, eljátszották.

Seehofer ennek okát nem abban látja, hogy a lakosság ne lett volna elég fegyelmezett a járványügyi szabályok betartásában, hanem abban, hogy az intézkedések nem voltak „elég hatékonyak”.

Jelenleg több szövetségi államban is szigorításokra készülnek a járvány látszólagos kontrollálhatatlansága miatt, a szabályok nagy részét azonban nem szövetségi szinten hozzák, így a kancellár és a belügyminiszter csak véleményét fejezheti ki.

Németországban naponta közel 600-an hunynak el koronavírusban a mostani periódusban.

(zdf.de)

Valódi Hírek