Így robbantották fel a VITUKI toronyházat Csepelen, amelynek helyén az Atlétikai Stadion épül (+videó)

Megkezdődött Mészáros Lőrinc 150 milliárdos beruházásnak első üteme.

Szerdán indult el a Budapesti Atlétikai Stadion építése a korábbi VITUKI ipari telep területen. Az első ütemében eltüntették a VITUKI toronyházat.

A projektben a VITUKI telepének és Duna-parti területének rehabilitációja, valamint egy új, nyitott sport- és rekreációs közpark valósul meg.

A fejlesztési területen a Rákóczi hídtól a Kvassay zsilipig, valamint az új Kábelhídon át egészen Észak-Csepelig új árvízi védmű, part menti gyalogos sétányok, kerékpáros utak és hajóállomások is készülnek.

A munkát a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév – a Magyar Építő Zrt.-vel közösen húzta be. Utóbbiról csak annyit, hogy Paár Attila győri építőipari nagyágyú WHB-csoportjához tartozik (pontosabban az ÉPKAR Holding Vagyonkezelő Kft. és a WHB Befektetési Kft. tulajdonában áll).

Az alvállalkozók között a Mészáros-csoportból a Mészáros és Mészáros Kft.-t és a és V-Híd Zrt.-t látni, valamint ott találjuk a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. is. A cikk szerint utóbbi társaság annak a Szíjj Lászlónak az érdekeltsége, aki az ország 4. leggazdagabb embere, és akinek neve Szijjártó Péter külügyminiszter adriai luxusjachtozása kapcsán került be először a köztudatba.

A VITUKI toronyház robbantását itt tudod megnézni:

(kiemelt kép: Illyés Tibor/MTI)

 

Valódi Hírek