Deutsch Tamás: Megvédtük a magyarok pénzét!

Óriási sikerről beszél a Fidesz EP-képviselője.

Magyarország győzött az uniós költségvetéssel kapcsolatos vitában, mindez azt bizonyítja, hogy Brüsszelben is ki lehet, sőt ki is kell állni a magyar érdekekért —mondta Deutsch Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

Szerinte a magyar és a lengyel kormány szövetsége óriási sikert ért el abban, hogy az uniós kifizetéseket ne lehessen feltételekhez kötni. Bár a végleges döntés a csütörtöki-pénteki csúcson fog megszületni, a megelőző konzultációkon a 27 európai ország között egyetértés alakult ki abban, hogy jó és mindenki által támogatható az a megoldás, amelyet a német kormány, az Európai Tanács soros elnöke, illetve a lengyel és a magyar kormány alakított ki.

Deutsch úgy értékelte: megvédték a magyarok pénzét, és megakadályozták, hogy

„a brüsszeli bürokraták a bevándorlók kötelező, Magyarországra történő betelepítésével vagy áttelepítésével megzsarolják, megzsarolhassák Magyarországot és csak így juthasson hozzá az ország a jog szerint járó forrásokhoz.”

„Azt is sikerült elérni, hogy Brüsszel nem alkalmazhat egyetlen tagállammal szemben sem kettős mércét, azaz nem lehet elvenni “újfajta nyugati önkénnyel lebonyolított eljárásban a magyaroknak járó pénzt, nem lehet így egy zsarolási eljárásban ránk kényszeríteni Brüsszel akaratát”tette hozzá.

Véleménye szerint

minden tagállam számára győzelmet jelent a megállapodás, mert így az európai együttműködés alapja a hosszú távú együttműködési kérdésekben való egyetértés lesz.

A baloldalról elmondta, hogy az rosszat akar az országnak, de ez a törekvés most nem járt eredménnyel.

Mi is beszámoltunk arról, hogy szerdai sajtóinformációk szerint kompromisszumos megállapodás született a magyar és lengyel kormány vétója és a jogállamisági mechanizmus kérdésében.

A megegyezés értelmében a jogállamisági mechanizmus nem változik, de az alkalmazását befagyasztják. A lengyel és a magyar kormány megtámadhatja a törvényt az EU bíróságán, amíg ott nincs ítélet, addig nem használják.

(kiemelt kép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Valódi Hírek