DK: Véget kell vetni a pedofilmosdatásnak, legyen bűncselekmény a feljelentés elmaradása is

Bayer Zsolt kormánypárti erkölcscsősz hagyta, hogy feledésbe merüljön egy komoly bűncselekmény.

Egy hét sem telt el azóta, hogy Szájer József illegális, drogos, csoportos orgiája kapcsán Bayer Zsolt kedélyesen beszélgetett arról, hogy húsz éve tud valakiről, aki azóta járt Thaiföldre, mert ott — szerinte — kisfiúk is rendelkezésre állnak.

Arató Gergely online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy szerinte Bayer figyelemelterelésként vetette be az ügyet.

Bayer Zsolt hallgatása erkölcsi szempontból ugyan megvetendő cselekmény, azonban büntetőjogilag nem szabályozott, azaz nem jár semmiféle következménnyel.

Arató szerint ezen változtatni kell, és ezért törvényjavaslatot nyújt be a DK a parlamentnek, amelynek célja, hogy bűncselekménynek nyilvánítsák a feljelentés elmaradását.

Arató úgy véli, hogy önmagában is bűncselekmény az, ha a bűnelkövetésről értesülő személy nem értesíti a rendőrséget. A cselekmény súlya fontossá teszi azt, hogy komoly eszközökkel éljenek a hatóságok a gyermekek védelmének érdekében.

A politikus szerint ha a Fidesz elutasítja a javaslatokat, azt bizonyítja, hogy a kormánypárt a bűnelkövetők oldalán áll. Erre Arató szerint volt már példa, ugyanis

Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyében is mindent elkövettek a vezető kormányzati politikusok, hogy a legenyhébb büntetést kapja a diplomata.

Arató elmondta, hogy Fohsz Tivadar volt rákosmenti alpolgármestert csupán „szép csendben” váltották le, amikor kiderült róla, hogy zaklatta nevelt lányát.

A DK politikusa szerint még számtalan hasonló ügy lehetett, amelyet „az elmúlt húsz évben fedeztek a fideszesek és a kormányon levők.”

A Demokratikus Koalíció ezen esetek elkerüléséért törvényjavaslatot nyújt be. Ennek célja, hogy bűncselekménynek minősüljön az, ha valaki pedofil cselekmény tudatában van, és mégsem tesz feljelentést.

Arató szerint véget kell vetni a „pedofilmosdatásnak”, ezért a DK felszólítja a Fideszt, hogy szavazza meg a „lex Bayert”.

A politikus szerint már egyetlen pedofil lebuktatása miatt megéri elfogadni a javaslatot.

A videó itt látható teljes terjedelmében:

(DK/Facebook)

Valódi Hírek