William Shakespeare volt a második ember, akit beoltottak koronavírus-vakcinával

Minden jó, ha a vége jó.

Ma reggel mi is beszámoltunk arról, hogy a világon elsőként a 90 éves északír származású Margaret Keenannek adták be a Pfizer és a BioNtech 95 százalékos koronavírus elleni vakcináját. A BBC beszámolója szerint Keenan megtiszteltetésnek érezte, hogy ő volt az első, aki a klinikai tesztelésen kívül az elsők között megkaphatta az oltóanyagot a Coventry Egyetem egyetemi kórházában.

Annak a nevére, aki másodikként kapta meg a COVID-vakcinát, biztosan emlékezni fogunk, hiszen ő nem más volt, mint a 81 éves William Shakespeare.

A brit férfinek – aki legendás drámaíró névrokonához hasonlóan szintén Warwickshire megyéből származik – is a coventri egyetemi kórházban adták be az oltóanyagot.

Shakespeare a BBC szerint örült annak, hogy megkapta az oltást és a kórház személyzetének is megköszönte a „nagyszerű” munkát.

Az Egyesült Királyságban múlt héten engedélyezték a Pfizer/BioNtech vakcináját. Első körben 800 ezer dózis érkezett Belgiumból és országszerte 70 kórházban kezdték oltani a 80 feletti időseket és az egészségügyi dolgozókat.

(BBC nyomán)

(Kiemelt kép: Reuters/Youtube)

Valódi Hírek