DK: A magyarok két százaléka sem adatná be magának a kormány által erőltetett orosz vakcinát

Az orosz diktátornak hízelegni és lopni lehet vele, a járványt megállítani nem.

Online kérdőívben kérdezte meg a DK az embereket arról, hogy milyen gyártmányú vakcinát mernének beadatni maguknak. — mondta el Barkóczi Balázs a párt hétfői online sajtótájékoztatóján.

A többezer kiöltő 71 %-a választaná a német és az amerikai vakcinát, míg az oroszt mindössze kevesebb, mint 2%.

„Orbán Viktor tehát egy olyan vakcinát akar az országra erőltetni, ami egyrészt ismeretlen hatású, másrészt nincs, és a közeljövőben nem is lesz európai engedélye, harmadrészt pedig a magyar emberek sem mernék vele beoltatni magukat.” — mondta Barkóczi.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány az orosz vakcina erőltetésével mindössze annyit ér el, hogy egyre többen lesznek azok, akik nem akarják majd beoltatni magukat.

A párt szerint káros és veszélyes, hogy a magyar kormány az orosz diktátornak hízelegve az orosz vakcina vizsgálatával házal, miközben egyértelmű, hogy alig lesz valaki az országban, aki be merné adatni magának.

Barkóczi hozzátette,

csak olyan vakcinát szabad beszerezni, amiben az emberek bíznak.

A DK figyelmezteti a kormányt: megbízhatatlan, raktárban porosodó vakcinával lopni biztosan lehet, de a járványnak ezekkel nem lehet véget vetni.

Barkóczi több, pártfüggetlen kutatást is felidéz a sajtótájékoztatóban, amelyek a DK-éhoz nagyon hasonló eredményt mutattak. Az orosz vakcinában a kutatások szerint maguk az oroszok sem bíznak.

 

Valódi Hírek