Ungár Klára a Szájer-ügyről: A Fidesz homofóbiáján ez nem fog változtatni

A politikus nem optimista.

Nem fog javulni a fideszes melegek helyzete a Szájer-botrány után sem — mondta Népszavának adott interjújában Ungár Klára volt fideszes, majd SZDSZ-es parlamenti képviselő.

Ungár még 2001-ben, az Élet és Irodalom című lapban coming out-olt. 2015-ben egy Facebook-bejegyzésben Kocsis Mátéról és Szájer Józsefről is azt állította, hogy melegek. Szájer nem reagált a kéretlen “outolásra”, Kocsis viszont beperelte jó hírnév megsértéséért, a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében azonban Ungár megnyerte a pert.

Az interjúban elmondja: szerinte a Szájer-ügy arra világít rá, hogy milyen komoly problémákat és károkat okoz, ha valakinek rejtőzködnie kell.

„Elképzelhetjük, mekkora lelki teher volt rajta, ha még kijárási tilalom idején sem tudott mit kezdeni a vágyaival.”

Ungár szerint akkora a bizalmi válság a Fideszben, hogy elképzelhető: még maga Orbán sem tudta, miért is mondott le Szájer múlt vasárnap. Hozzátette: ha valakinek fontos, hogy szabadon élhesse a saját életét, jól teszi, ha nagyon messzire elkerüli a Fideszt.

Szerinte

a Fidesz homofóbiája nem fog csökkenni a Szájer-botrány hatására, ha pedig a párt 2022-ben újra nyer, csak még durvább támadásokra számíthatunk a meleg közösség ellen.

(Népszava nyomán)

(kiemelt kép: ujpestihirek.hu)

 

Valódi Hírek