Kásler: Magyarország világhatalom a vakcina tekintetében (+videó)

És szerencsére a kórházban kezelt covid-betegek száma sem emelkedik. Szerinte.

„Magyarországon biztosan nem alkalmazunk olyan vakcinát, ami nem hatásos és szövődménye van. Specialistáink világszinten dolgoznak, és az ő véleményük fog segíteni akkor, amikor a lakosság az új kormányzati portálon iratkozik fel az oltásokra” – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legújabb adásában.

Hozzátette, hogy Magyarország a vakcinák területén világhatalom, a Nemzeti Népegészségügyi Központ specialistái pedig világszinten dolgoznak. A vizsgálatok végén az ő nyilatkozatuk lesz a mérvadó, a vakcina.gov.hu kormányzati portálon az emberek tájékoztatása pedig hiánytalan lesz, amikor az oltásra való jelentkezés előtt a vakcinák közötti választásra kerül sor.

A jelenlegi járvánnyal kapcsolatban elmondta, hogy sok téves információ látott napvilágot, ez pedig megnehezíti a megbecslését annak, hogy hányan lesznek majd hajlandóak oltatni.

Nehezményezte továbbá, hogy a politika átszőtte a vakcina kérdéskörét. Elmondta:

Magyarországon biztos nem alkalmaznak olyan vakcinát, ami nem hatásos és szövődménye van.

Az európai járványhelyzettel kapcsolatban kedvező változásokról beszélt. Szerinte Magyarországon külön kell kezelnünk két adatot: a fertőzöttek számának emelkedési mutatóját, illetve a kórházi és intenzív ápolást igénylő betegek számát.

Kásler azt mondta, hogy az utóbbi adatok tekintetében nem történt jelentős emelkedés az országban.

(kiemelt kép: pecsma.hu)

Valódi Hírek