Török Gábor: Szájernek házibuli, a Fidesznek katasztrófa a drogos orgia

Ebből nehéz lesz kikecmeregni.

Facebook-bejegyzésben fejtette ki Török Gábor politológus Szájer József orgiájának hatásait. Török szerint nem vitatható, hogy a Fidesz számára “hatalmas csapást” jelent a kormánypárti EP-képviselő botránya.

Az eset számtalan okból kifolyólag jelentős csorbát okoz a Fidesz megítélésében. “{E}gy értékes politikus elvesztése miatt, a hitelességen esett csorba miatt, a nemzetközi visszhangok és következmények okán, egy gondosan építgetett téma “sérülése” miatt és persze kommunikációs nehézségek miatt is (lásd “brüsszelezés” új értelmezése), hogy csak párat említsek” — írta bejegyzésében a politikai elemző.

Török úgy véli, hogy az ellenzéki szavazók jót derülnek a botrányon, ám mindez lényegtelen, mert többen nem lesznek a hír hatására. Sokkal érdekesebb azonban, hogy miképpen reagálnak a kormánypárti szavazók:

a Fideszhez kevésbé szorosan kötődő állampolgárok jó eséllyel elbizonytalanodhatnak, de akár hosszabb távon is kiábrándulhatnak a pártból.

{E}lsősorban őket érdemes figyelni, hallgatni, olvasni – biztos vagyok benne, hogy a következő napokban-hetekben a kormánypárt is ezt fogja kutatni ezerrel” — vélekedik a politológus.

(Török Gábor/Facebook)

(Címlapfotó: Inforádió – Infostart/YouTube)