FRISS: Egy észt diplomata is jelen volt a brüsszeli Szájer-orgián (+fotó)

Jó volt a buli.

Egy észt diplomata is részt vett azon az illegális brüsszeli partin, ahol pénteken rajtakapták a magát keresztény-konzervatívnak hazudó Fidesz politikusát, Szájer Józsefet – ezt az észt külügyminisztérium jelentette be szerdán.

A Brussels Times szerint Szájeren kívül még két másik, diplomáciai mentességet élvező ember is ott volt a buliban,

D. O. (1977)

és P. B. (1987),

egyikükről most kiderült, hogy észt volt. A rendőrségi razzián mindketten a diplomáciai mentességükre hivatkoztak az igazoltatásnál a lap szerint.

Azt is írják, a parti mindegyik résztvevőjének 250 eurós bírságot kell fizetnie, mert megszegték a koronavírus-rendeleteket. A rendőrség drogot is talált a helyszínen.

A bulinak helyt adó háztömb Brüsszel belvárosában / fotó: AFP

Az eljárás folyamatban van – mondta az ügyész -, mivel a büntetőeljárást csak azután lehet megkezdeni, hogy az illetékes hatóságok felfüggesztik az érintett személyek diplomáciai vagy parlamenti mentelmi jogát.

Mint arról a belgiumi sajtó alapján beszámoltunk: a Fidesz vezető EP-képviselője azért mondott le váratlanul vasárnap, mert péntek este egy rendőrségi rajtaütés során elkapták, ahogy az ereszcsatornán mászva menekült egy a Covid-szabályokat megszegve rendezett 25 fős brüsszeli orgiáról.

Szájer hátizsákjában drogot találtak, amiról ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte.

(elu22.ee / Brussels Times / telex.hu)

Valódi Hírek