Nem hiszed el: Így számol be a fideszes média a Szájer-botrányról

Szolidan.

Beszámoltunk róla, hogy belga és holland lapok szerint az Európai Parlament azóta lemondott magyar képviselője is részt vett azon az orgián, amit a belga rendőrség oszlatott fel egy brüsszeli melegbárban múlt pénteken.

A lapok szerint a „rendezvényen” huszonöten vettek részt, főleg férfiak. A képviselő nevét ugyan nem említik, de emlékezetes, hogy Szájer József, az EP korábbi fideszes képviselője két nappal ezelőtt, vasárnap lelki terhekre hivatkozva lemondott mandátumáról.

Azóta Belgium legolvasottabb lapjában az is megjelent az ereszcsatornán menekülni próbáló titokzatos magyar EP-képviselőről, hogy a Fidesz egyik alapítótagja, majd 1994-2002. között a párt frakcióvezetője is volt.

Szájer Józsefet több portál is megpróbálta telefonon elérni kedden délután, de mind a magyar, mind a belga telefonja ki van kapcsolva.

Azóta egy közleményben maga a képviselő is elismerte, hogy róla van szó a belga és holland lapokban, noha ő házibuliról beszél, és állítása szerint drogot sem fogyasztott.

Erősen kattoghatnak az agytekervények a kormánymédiánál, hogy hogyan tálalják a botrányt, mivel eddig a percig sem az MTI, sem az M1 Híradó nem hozta le a hírt. Az Origó címlapján jelenleg egy Orbán Viktort éltető cikk van, Szájer Józsefet meg sem említik.

FRISSÍTÉS:

Az Origón 15:36-kor megjelent Szájer közleménye, „Szájer József megkövette családját és választóit” címmel. Sem az előzményekről nem írnak, sem megjegyzést nem fűznek a közleményhez.

A Mediaworks-höz tartozó vidéki lapokban is csupán a közlemény jelent meg, egységes Szájer József közleménye a brüsszeli házibulival kapcsolatban címmel.

A többi kormánylapban is hasonló tálalásban adtak hírt az esetről, az előzmények említése nélkül. Egyik helyen sem került a vezető hírek közé Szájer botránya.

Időközben az MTI is lehozta a hírt 17:13 perckor, az Origo címével.

 

Valódi Hírek