Magyar büszkeség: Szájer drogos orgiája végigszántotta a világsajtót

Jó hírünk a nagyvilágban.

Míg a Fidesz-média meglehetősen szűkszavúan számolt be a Szájer-botrányról, a nemzetközi sajtó elég részletesen taglalja az ügyet.

A brit lap hozzáteszi, hogy a beszámolók szerint a helyszínen lévő 25 ember többsége férfi volt, ehhez képest a Fidesz, melynek Szájer alapítója, volt frakcióvezetője és meghatározó politikusa, egy kifejezetten LMBTQ-ellenes párt.

A The Sun kanos magyarként hivatkozik a politikusra. A lap címében azt az információt is kiemeli, hogy Szájer házas. A lap drogos orgiáról ír a cikkben, kiemelve, hogy a jelenlevők többsége férfi volt.

Idéznek egy, az ügyhöz közelálló forrást is, aki azt mondta: „egy g@ngb@nget szakítottunk meg”.

Hasonlóan részletesen számolt be a történtekről a Mirror is, de a legismertebb brit médiafelületek is címlapon hozták a hírt: pár óra leforgása alatt írt már róla a BBC, a Euronews és a Reuters is.

A Business Insider kiemeli, hogy a melegellenes magyar politikust kapott el a rendőrség, miután az ablakon keresztül próbált menekülni egy 25 férfi részvételével zajló orgiáról.

A The Guardian is tudósított a botrányról: a lap megírta, hogy Sarah Durant belga szóvivő szerint az első emeleti ablakból az ereszcsatornán menekülni próbáló képviselőt egy szemtanú szúrta ki az utcáról.

Azt a legtöbb lap kiemelte, hogy Szájer József a konzervatív és nyíltan melegellenes Fidesz ősrégi tagja.

Valódi Hírek