Hadházy kifakadt: Tarlósnak börtön járna, nem díszpolgárság!

Tarlós viszont rágalmazással vádolja Hadházyt.

„Az elcsalt metróbeszerzés miatt Tarlós Istvánnak nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna” – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szombaton a közösségi oldalán, ahol számolt be arról, hogy csütörtökön a BKV Kőér utcai telepén járt, hogy meggyőződjön arról, hogy a hármas metró felújított szerelvényei újak vagy felújított régiek.

„Meglepetésemre azonban a szakemberek 15 perc alatt teljesen világossá tették, hogy

a régi szerelvényekből csak az ütközők maradtak meg, ha ugyan.

Ugyan a vonatok automata vezérlőrendszerének (AVR) áramkörei is a régiek, de egyrészt ez néhány doboz, amit ki sem vittek az országból és a hozzá tartozó relék már teljesen újak. ( Az AVR rendszert pedig bármelyik új nyugati metróba be lehetett volna építeni.)” – részletezte Hadházy.

Elmondása szerint a látogatás napján kiderült az is, hogy „a főváros által megbízott ügyvédi iroda január óta zajló vizsgálata végül szintén megállapította, hogy szó sem volt felújításról, ezek vadonatúj (bár sok tekintetben elavult) szerelvények voltak”.

Hadházy szerint a vizsgálat azt is megállapította, hogy a vonatokkal rengeteg volt a műszaki gond, ezeket a hibákat viszont a BKV szakemberei szerint „az oroszok nagyon készségesen igyekeznek javítani”.

„Ez azonban mit sem változtat azon a tényen, hogy a kormány és a budapesti városvezetés arcátlanul csalt a metró beszerzésével még akkor is, ha a mostani jelentés magát a közbeszerzési eljárást törvényesnek mondja. A dolog így is egy sor bűncselekmény határozott gyanúját felveti” – írta a képviselő.

Szerinte „a csalásnak csak ez lehetett a célja: ne kelljen az európai szabályoknak megfelelően nyílt eljárást folytatni, ahol minden gyártó ajánlatot tehet új szerelvényekre”.

Bejegyzését a politikus azzal zárta, kíváncsian várja azt, hogy ezek után

visszavonják-e Tarlós István volt főpolgármesternek megítélt, de még oda nem adott díszpolgári címet.

Ahogy arra is kíváncsi, hogy készül-e feljelentés az ügyben. Hadházy hozzátette, ha a jelenlegi városvezetés részéről mégis elmarad a feljelentés, akkor azt nekiállnak ők megírni.

Az elcsalt metróbeszerzés miatt Tarlós Istvánnak nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna. A héten a BKV…

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, 28 November 2020

Hadházy felvetéseire nem sokkal ezelőtt Tarlós István az atv.hu-nak adott nyilatkozatában reagált. A volt budapesti főpolgármester azt mondta, feljelenti Hadházy Ákost, amiért a képviselő bűncselekménnyel vádolta meg.

Jelen esetben egy konkrét ügyben alaptalanul megvádolt engem bűncselekménnyel. Ez már a legliberálisabb felfogás szerint is túllép a véleménynyilvánítás határain.

Ez konkrétan rágalmazás”

– mondta Tarlós, aki szerint az előző vezetés által romhalmaz állapotban hagyott 3-as metróval kezdeniük kellett valamit, ellenkező esetben le kellett volna állítani.

Azzal kapcsolatban viszont, hogy Hadházy szerint a metróvonatok esetében nem használt, hanem új járművekről van szó, a volt főpolgármester azt mondta, nem érti, miért Hadházyt idézik, és miért nem az ügy pontos ismerőjét, a BKV vezérigazgatóját kérdezik.

Tarlós rövid nyilatkozatát végül azzal zárta, hogy „Hadházyról a legutóbbi időközi választás után már a szövetségesei is azt állították, hogy hazudik”.

(Hadházy Ákos – Facebook/atv.hu nyomán)

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek