Karácsony Gergely: A kormány azért kezdett óriási privatizációba, mert tartanak a választási vereségtől

Szerinte érzik már, hogy hamarosan arra ébrednek: véget ért a kormányzásnak csúfolt ámokfutásuk.

Mi is megírtuk, hogy szerdán éjjel Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amellyel egyetlen központi kézbe tömörítenék többek közt a hulladékszállítást és a hulladékgazdálkodási feladatokat, illetve a mobilfizetést. Előbbit ráadásul úgy, hogy az utcák takarítását és a köztisztasági feladatok ellátását továbbra is az önkormányzatokra bíznák.

A Semjén és Palkovics törvényjavaslatát elsők között Karácsony Gergely, budapesti főpolgármester bírálta, aki a Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta, a kormány valójában azért kezdett a privatizációba, mert tart a választási vereségtől.

„Kiárusítanak. Igen, az a kormány, amelyik eddig mindennek az államosításban látta a megoldást, az a miniszterelnök, amelyik szitokszóként használta a privatizációt, most hirtelen elkezdte a kiárusítást” – írta Karácsony.

Szerinte a kormány szándékai egyértelműen azt jelzik, hogy a közfeladatok ellátására létrehozott állami cégek képtelenek ellátni a feladataikat, ezért „inkább eladják az egészet”.

„Hát, erre ébredtünk ma, az éjszakai törvényalkotók uralkodása idején Budapesten. Alighanem érzik már, hogy nem is olyan sokára arra fogunk ébredni, hogy vége van ennek a kormányzásnak csúfolt ámokfutásnak” – zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Mit csinál egy választási vereségtől tartó kormány? Privatizál. Ebbe kezdett az Orbán-kormány is tegnap éjjel….

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, 25 November 2020

 

Valódi Hírek