Müller Cecília: Majka a jelképévé vált, hogy milyen megfeszített munkát végeznek az egészségügyi dolgozók (+videó)

Szívből örül a gyógyulásának.

Mi is megírtuk, hogy tizenegy nap után tegnap hazaengedték a balassagyarmati kórházból a koronavírussal fertőzött Majkát. A rapper a Facebook-on közzétett bejegyzésében azt írta, jobban érzi magát, javult a tüdeje állapota, de

a PCR-tesztje továbbra is pozitív eredményt mutatott,

ennek ellenére a továbbiakban már otthon lábadozik.

A Nógrád Megyei Hírlap ezzel kapcsolatban azt kérdezte az Operatív törzstől, hogy a pozitív teszteredmény ellenére hazaengedett betegekre és a velük egyháztartásban élőkre milyen karanténszabályok vonatkoznak?

Müller Cecília, országos tiszti főorvos az Operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondta, szívből örül annak, hogy az énekes – akit egyébként nem nevesítettek – hazatérhetett a kórházból.

„Ő az egyik jelképévé vált annak, hogy milyen megfeszített, nagyszerű munkát végeznek az egészségügyi dolgozók. Én üdvözlöm, hogy az egészségi állapota ilyen jóra fordult” – Müller.

A tisztifőorvos hozzátette, akik az egészségügyi állapotuknál fogva már nem igényelnek kórházi ellátást, azok hazamehetnek, hiszen feleslegesen feküdnének a kórházban, ha már nincs szükségük olyan ellátásra vagy kezelésre, ami kizárólag ott nyújtható.

Természetesen a pozitivitása, illetve a vírus ürítése még fennállhat” – magyarázta Müller Cecília.

Szerinte a háziorvos dönthet arról, hogy a fertőzött betegnek még szükséges-e a karantén, abban az esetben viszont, ha tünetmentes, a 21. nap után már gyógyultnak számít.

Az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóját itt lehet megnézni teljesen egészében:

Valódi Hírek