Fekete-Győr András helyretette Orbánékat: maguknak adassák be először az orosz vakcinát!

„Pofátlanságban világelsők vagyunk” — véli a politikus.

Az orosz koronavírus elleni vakcinát, illetve a magyarországi koronavírus-tesztelést értékelte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke legfrissebb Facebook-videójában.

Ebben többek között arról is beszélt, hogy többen halnak meg Magyarországon a járvány második hullámában, mint a környező országokban.

Szerintem mostanra már mindannyiunk családjában, baráti köreiben, rokonságában van olyan, aki felépült koronavírusból — szerencsés esetben –, és vannak sajnos olyanok is, akik leépültek a koronavírus-járvány következtében” — jelentette ki a videóban Fekete-Győr.

A Momentum elnöke úgy gondolja, hogy Orbán Viktor nem a járvány további terjedésének megakadályozásával foglalkozik, hanem „szokásához híven szélmalomharcot vív Soros Györggyel, a migránsokkal, vagy éppen az Európai Uniót (…) zsarolja, veszélybe sodorva a magyar munkahelyek, magyar kórházak és betegek jövőjét.

Annak ellenére, hogy minden nap több százan veszítik életüket, Orbán az EU-s pénzek ellopásával foglalatoskodik Fekete-Győr András szerint.

A Fidesz-kormány a nyarat a felkészülés helyett az Adrián töltötte luxusjachtokon és magángépeken„, ez pedig hozzájárult a járványhelyzet eszkalálódásához az őszi időszakban.

A Momentum vezetője kifejezte, hogy a kormánypárti szereplők úgy nyaraltak külföldön, hogy eközben a Orbán Viktor „több Balatont és kevesebb Adriát javasolt — nekünk, pórnépnek.” Magyarország a lélegeztetőgépek száma mellett pofátlanságban is világelső a politikus szerint.

Fekete-Győr úgy véli, hogy

a magyar kormány a lélegeztetőgép-biznisszel bújtatott lopást követett el.

A politikus azt látja, hogy a lopáson kívül Orbánéknak nem volt terve a járvány kezelésére, ennek köszönhető, hogy

már szemészek és pszichiáterek is küzdenek a betegek életéért az intenzív osztályokon.

A kormány egymásnak ellentmondó intézkedésekkel kezeli a járványt: maszkot kell viselni az utcán, de osztályteremben valamiért nem. Teljes kijárási tilalom van este, de a kaszinók még mindig működnek. Még szeptemberben is 10.000 drukkerrel tartottunk focimeccseket, amikor a fideszes képviselők is azért könyörögtek, hogy ezt aztán már ne!

A Momentum azt javasolja, hogy megfelelően tájékoztassa a vakcinákról a magyar embereket a kormány. A nemzetközileg elismert ellenőrző szervek jóváhagyása nélkül

csak akkor tartja elfogadhatónak a Momentum a vakcinák használatát, ha legalább az uniós hatóság jóváhagyta azokat.

Ellenkező esetben

elvárjuk, hogy Orbán Viktor és a kormánytagok oltassák be magukat először,

és csak utána adjanak belőle” mindenki másnak. A tesztek számát a párt növelné: azt javasolják, hogy a kormány biztosítson ingyenes teszteket azoknak, akik a karácsonyi időszakra hazalátogatnak családjukhoz, hogy „egy nehéz év után ne kelljen két hét karanténnal szembenézniük azoknak, akik hazalátogatnak.

A magyar kormány átírta a választási törvényt, „legalizálták a közpénzek ellopását, és közben szándékosan akadályozzák az Európai Unió járványkezelését. Ideje, hogy hatalomtechnikázás helyett végre

az emberéletek és a gazdaság megmentésével foglalkozzon

a kormány” — követelte Fekete-Győr.

A teljes videót itt tudod megnézni:

(Fekete-Győr András/Facebook)

Valódi Hírek