Szörényi Levente: Bródy szégyent hozott még az István, a királyra is az SZFE-s szerepvállalással

Szégyelli, hogy egykori zenésztársa is beállt a sorba.

Szörényi Levente, az Illés együttes egykori énekese és gitárosa éles kritikával illette egykori szerzőtársát, Bródy Jánost a Mandiner hetilapnak adott interjúban, mert az kiállt az autonómiájukért végsőkig kiálló színművészetisek mellett.

Az SZFE körül helyzetet Szörényi az 1990-es, SZDSZ-es taxisblokádhoz hasonlította, és elmonda, szégyelli, hogy zenésztársa is beállt a sorba, amikor felvonulási indulót írt a barikádozó hallgatóknak.

„Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni” – közölte Szörényi, majd így folytatta:

„Bródy az SZFE-s szerepvállalással eddig nem látott mélységekbe »pengette le« magát.”
Szörényi hozzátette azt is, azzal, hogy Bródy a „szabad ország, szabad egyetem” jegyében dalt írt a tüntető hallgatóknak, szégyent hozott magára és közös életművük jó részére,
beleértve az István, a király című rockoperát is.

A Mandiner szerint Szörény úgy vélte, nemzedékek óta probléma, hogy „az SZFE nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából, ezért még irritálóbb az a gőg, ami a tiltakozókat fűti”. „Ha nem az ő kezükben van az uralom, akkor mindenre képesnek kell lenni” közölte a zenész.

(Mandiner nyomán)

(Kiemelt kép: nullahategy.hu/Horváth Péter Gyula)

Valódi Hírek