Illegális lesz női családtagokat megölni az Egyesült Arab Emírségekben — 2020-ig kellett erre várni

Az iszlám törvények és az országba érkező pénz között kellett választaniuk.

Az Egyesült Arab Emírségek lazít az iszlám törvényeken, nagyobb személyes szabadságot kaphat a lakosság. Mindez annak köszönhető, hogy szeretnék, ha az idegenforgalom növekedne a térségben, de több külföldi befektetőt is vonzanának a lazítássokkal.

Dubaj és Abu Dhabi eddig is nagyon sok turistát vonzott, hiszen az Emirátusokon belül lazább felfogású országnak számít: ott például a turisták a hotelekben ihatnak, szemben például Sharjah-val, ahol az alkoholfogyasztás minden formája tilos, és a saría, a vallásos monarchiák törvényének megszegését börtönnel, illetve korbácsolással büntetik.

Mostantól viszont

akár a muszlim vallásúak is kaphatnak alkoholfogyasztási engedélyt.

Emellett az is várható, hogy az országban tartózkodó külföldiek esetében azt is engedélyezik, hogy már a házasságkötés előtt is együtt éljenek. Eddig ugyanis a külföldről érkező párok is

börtönbüntetésre számíthattak,

már abban az esetben is, ha például egy hotelszobában aludtak és ezt jelentette valaki a helyi hatóságoknak.

Igaz, hogy a szállodai személyzetnek nem állt érdekében jelenteni a vendégek saríát sértő viselkedését, de ez néha mégis előfordult. Így volt lehetséges az is, hogy egy brit nő börtönbe került házasságon kívüli szexuális kapcsolat létesítéséért, miután jelentette a helyi hatóságoknak, hogy megerőszakolták.

De az úgynevezett „becsület-gyilkosságokkal” kapcsolatban is felmerült, hogy a jövőben ezek is bűncselekménynek fognak számítani. Mindeddig ugyanis nem emeltek vádat azok ellen a férfiak ellen, akik

megölték vagy bántalmazták

a családjuk – iszlám szerint értelmezett – becsületét megsértő nőket.

A kormány azt várja az intézkedésektől, hogy ezek konszolidálják az úgynevezett „tolerancia elvet” és vonzóbbá teszik az Emirátusokat a külföldi befektetők számára.

Valódi Hírek