Orbán bejelentése után kalapáccsal verték szét a BME kollégiumi szobáit az egyetemisták (+videó)

Laktanya lett a kollégium szobáiból.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók, miután Orbán Viktor, miniszterelnök hétfőn este bejelentette a legújabb járványügyi intézkedéseket, köztük azt is, hogy november 11-től az egyetemeknek ismét át kell állniuk online oktatásra, a kollégiumokat pedig el kell hagyniuk a hallgatóknak – írja a Telex.

A lapnak eljuttatott, a rombolást követő állapotokat bemutató videóban látszik, hogy a hallgatók

kalapáccsal verték szét a kollégiumi szobákat, szétdobálták a matracokat, ágyakat, összefirkálták a falakat.

A videóban pedig hallani, amint valaki azt mondja,

„Nagyon para, bazmeg! Mint egy ilyen laktanya, vágod, amit szétbarmolnak az oroszok „.

Card

A lap megkeresésére az BME megerősítette, hogy a felvétel valóban a Schönherz Kollégiumban készült, az ügyben emiatt kivizsgálást indítottak. Azt viszont egyelőre nem tudják, hogy hányan vettek részt a rongálásban. Mint írták, az üggyel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést is indított a kollégium üzemeltetéséért felelős cég.

A Budapesti Rendőrfőkapitányságot hétfőn éjjel több alkalommal is riasztották az egyetemhez. A BRFK közlése szerint viszont a helyszínen akkor egyéb jogsértést nem tapasztaltak.

„A Telex.hu oldalon megjelent videofelvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indít” – idézi a Telex a BRFK közleményét.

(Telex nyomán)

(Kiemelt képek: Telex)

Valódi Hírek