Gőzerővel szervezik a karácsonyi vásárt Győrben, ami a megye legfertőzöttebb városa

Közben a környező országokban minden rendezvényt betiltanak.

Október 13-án még úgy volt, hogy elmarad, hivatalosan még nem döntötték el, hogy megrendezik-e mégis a szokásos adventi vásárt Győrben, de annyi biztos, hogy a szervezők már teljes erőbedobással készülnek rá.

A Dunakapu téren már elkezdődött a jégpálya kiépítése.

A vásárt a rendezvény facebook-oldalán november 27-i kezdettel hirdették meg, noha Győr honlapjára még nem került fel semmilyen információ arról, hogy valóban megrendezik-e.

A poszt alatt valaki meg is kérdezte, hogy tényleg lesz-e vásár, a szervezők azt válaszolták: pillanatnyilag úgy néz ki, hogy lesz.

„A fesztivál a felnőtteknek és gyerekeknek is sok érdekes programot tartogat.” – fogalmaznak a posztban.

Szerbiában már az öt fő feletti magánrendezvényeket is betiltották, Szlovéniában tíz főre csökkentették az egy összejövetelen részt vevők maximális számát, Szlovákiában pedig az egy térben tartózkodók maximális száma hat fő, hogy csak pár példát említsünk.

Eközben Magyarországon egy olyan tömegrendezvény-sorozatot szerveznek nagy erőkkel, ami szabadtéren van ugyan, de valljuk be: kolbászt enni és forralt borozni elég nehéz maszkban, ráadásul ezeken a vásárokon a bódék is meglehetősen szorosan állnak egymás mellett.

A poszt alatti kommentekből úgy tűnik, hogy a helyiek is hasonló véleményen vannak. Néhány hozzászólás:

„Önök most ugyanazok a győriek, akik annó egy k*rvázó-sikkasztó polgármestert újra megszavaztak és most tapsikolnak ehhez a rendezvényhez, miközben a győri kórház az elsőként lett tele covidos betegekkel és az egyik legfertőzöttebb város? Önöknek sikerült újra bebizonyítani, hogy nem a legélesebb kések abban a bizonyos fiókban.”

„Az elmúlt 1 hónapban a megyében 100-ból 1 ember beteg lett. Lakosságarányosan itt a legtöbb új fertőzött. Nem igazán tűnik bölcs döntésnek egy ilyen banzájt rendezni.”

” (…) Több ezer ember önfeledt kikapcsolódására biztosít lehetőséget ez a rendezvény. De nem csak erre! Tulajdonképpen mindenki aki elmegy, kap egy láthatatlan tombola szelvényt is! Nyeremények a következők : karantén cédula, hogy a Karácsonyt és a Szilvesztert garantáltan otthon tölthesse a család. Egyeseknek kórházi ellátás a Covid osztályokra! (…)”

„Kórházi kapacitás az nem lesz, szóval szép lehet sok embernek az utolsó karácsonyi vására!”

(444.hu nyomán)

 

Valódi Hírek