Vérfagyasztó: Rengetegszer fordul a halottszállító kocsi, kórházi dolgozók beszéltek a valóságról

A kormány szerint meg mindenki nyugodjon le.

A hvg.hu készített egy rendkívül tragikus körképet arról, hogy milyen hatással van a koronavírus a magyar kórházi állapotokra. Az eredményt egyetlen egyszerű mondatban lehet jellemezni:

tragikus a helyzet.

Brutális számú új beteg érkezik a kórházakba, az őket ellátó személyzet pedig egyre csak aprózódik a rengeteg beteg miatt.

A kórházi védőfelszerelések hiányosak, ha pedig egy dolgozó elkapja a vírust, akkor hiába is vár a táppénzére, mert hónapokig eltarthat, amíg azt megkapja.

“Rettenetesen kevesen vagyunk, akik gyógyítunk és rettenetesen sokan és napról-napra többen, akiket gyógyítunk. Van, hogy egyszerre 5-6 fertőzöttet hoznak be” – mondja a hvg.hu-nak egy elkeseredett és elcsigázott ápoló.

Azt is hozzáteszi, hogy a tapasztalt nővér is kevés, és felszerelésből sem biztosítanak eleget számukra.

„Alig van maszk és néha az sem a legbiztonságosabb változat, hanem csak FFP-2-es. Nekem otthon tartósan beteg családtagjaim vannak, egyszerűen nem tehetem meg, hogy csak emiatt kockára tegyem az életüket” – fakadt ki a megszólaltatott szakápoló.

A maszkokat felváltva használják, gemicedes lámpával fertőtlenítik őket minden használat után, viszont ez nem kevés időt vesz igénybe.

Költöztetések és osztályösszevonások lesznek, mondja a hvg.hu forrása.

Szakorvosokból hiány van, és egyre több a fiatal beteg.

Egy budapesti kórház sürgősségi ápolója azt mondta a lapnak, hogy rosszabb állapotok uralkodnak a Covid-belgyógyászaton, mint az intenzív osztályon.

Egy vidéki kórház főorvosa arról számolt be, hogy bár nekik rendelkezésre állnak gyorstesztek és használják is azokat, akkora a betegtömeg, amivel nagyon nehezen birkóznak meg.

“Először azt hittem, velem van a gond, mert az elmúlt pár napban valahogy mindig kifogom, hogy előttem megy el a halottszállító kocsi. Aztán rájöttem, hogy sajnos nem én vagyok folyton rossz helyen, hanem rengetegszer fordul. Nálunk napi 6-8 beteg hal meg csak a Covid-osztályokon. Ráadásul van, aki nem is az intenzíven, hanem a Covid-belgyógyászati részlegen” – tette hozzá.

Az egyik budapesti Covid-kórház főorvosa szerint már régen le kellett volna állítani a nem életmentő beavatkozásokat, mert azok csak lassítják a rendszert.

„Elképesztő mennyiségű beteg van. Ráadásul sokszor olyanoknak is pozitív lesz a tesztje, akik teljesen más ellátásra érkeznek, csak a kötelező teszten derül ki, hogy fertőzöttek” – teszi hozzá.

Az eszközökkel kapcsolatban azt mondja: van minden, csak minden kínai. A kesztyűk használhatatlanok, de legalább maszkból van elég.

Mindeközben az EMMI szerint a járványkezelés tökéletes, van elegendő szakember és megfelelő eszközök.

(via hvg.hu)

(címlapkép forrása:

 

Valódi Hírek