Orbán a bécsi merényletről: Készen állunk arra, hogy megmentsük Európát az ilyen támadássorozatoktól (+videó)

Üzent Ausztriának.

„Ahogy itt Budapesten mondják: sógorok vagyunk. Az önökkel szembeni támadás, velünk szembeni támadás. Az önök fájdalma, a mi fájdalmunk. Az önök kihívása, a mi kihívásunk is” – mondta Orbán Viktor a bécsi merénylettel kapcsolatos videójában.

Orbán együttérzését fejezte ki az áldozatok családtagjainak és a merényletben érintetteknek, majd az osztrák kancellárnak címzett üzenetével folytatta:

„Legyetek biztosak abban, kedves Sebastian, hogy mi mellettetek állunk, mi mindent megteszünk, hogy sikerüljön elrettenteni a jövőbeli elkövetőket, hogy kézre kerítsétek az elkövetőket, és készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk közösen veletek, hogy

megmentsük Európát az olyan támadássorozatoktól,

amelyeket az elmúlt napokban kellett elszenvedni”.

A hétfőn este Bécs több pontján történt merényletben a legutóbbi információk szerint három ember, köztük egy nő és egy férfi, illetve az egyik fegyveres támadó életét veszítette, legalább 15-en megsérültek. Az osztrák rendőrség egy további támadót jelenleg is nagy erőkkel keres.

Kedden a város központját lezárták, az embereket pedig arra kérték, hogy maradjanak otthon, az iskolák és óvodák sem nyitnak ki.

Bővebben ebben a cikkünkben olvashat a támadásról.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek