Újabb negatív rekord: Elhunyt 65 koronavírusos beteg, egy nap alatt 565-en kerültek kórházba

Egyre szomorúbb a járványügyi helyzet.

Az elmúlt 24 órában 3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a kormányzati tájékoztató honlap péntek reggel.

Elhunyt

65

többségében idős, krónikus beteg. Ez az eddigi legmagasabb szám a koronavírus napi áldozatait illetően.

Az elhunytak száma így 1699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 51 761 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. Az előző napnál

565-tel több,

3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt nap során az előző hetek átlagához képest valamivel több, 15 638 koronavírustesztet végeztek Magyarországon, ennek 21 százaléka lett pozitív, ami nagyságrendekkel meghaladja a WHO által javasolt öt százalékos határt, ami alatt a járvány még kontroll alatt tartható.

Emlékeztetnek: jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.

November 2-től pedig már

a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni.

A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is.

(Kiemelt fotó: MTI/Vajda János)

Valódi Hírek