Komáromi: Nem kizárt, hogy a járványt már csak kéthetes lezárással lehet megfékezni

Szerinte a kormány bedobta a gyeplőt a lovak közé.​

„A járványt úgy lehetett volna leginkább megfogni, hogy tömeges teszteléssel kiszűrik a tüneteket nem mutató fertőzötteket közölte Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikusa az ATV Start című műsorában.

Arra reagálva mondta ezt az egészségpolitikus, hogy Kásler Miklós nemrég elrendelte: a COVID-járvány miatt 30 százalékra kell növelni a szabad ágykapacitásokat. Komáromi szerint azonban elhibázott stratégia kórházban kezelni a járványt.

A DK-s háziorvos egyetért a pártjával abban, hogy az ország lezárásának alternatívája a tömeges tesztelés lenne. Ezzel szemben szerinte a kormány bedobta a gyeplőt a lovak közé, és nem tartja kizártnak azt sem, hogy a járványt végül egy újabb

kéthetes teljes lezárással kell majd megfékezni.​

Komáromi felháborítónak tartotta azt is, hogy a kormány úgy biztat mindenkit az influenzaoltás beadására, hogy nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges mennyiségű oltóanyag. Ráadásul, mondta Komáromi, amikor a miniszterelnök bejelentette, hogy mindenki megkapja a vakcinát, aki igényelte, már késő volt, hiszen az oltások gyártása befejeződött, így nem lehet pótolni a hiányzó mennyiséget.

Viszont egyetértett Novák Hunor gyerekorvossal abban, hogy az állam indokoltan „foglalta le” a négykomponensű vakcinát, hogy azt kismamák és három év alatti gyerekek körében ossza szét.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek