Az ellenzéki önkormányzat hiába kérte, a fideszes politikusnak viszont kiadták a vírusadatokat

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem.

Először a hatvanonline.hu-n jelent meg az a cikk, amelyben közzétették a térség településeinek legfrissebb járványügyi adatait. A cikk azonban nem sokkal később az újság honlapjáról és Facebook oldaláról is eltűnt – számolt be az esetről a 24.hu.

A lapnak viszont sikerült megszerezni a cikk szövegét, így derült ki, hogy a vírusadatok a Heves megyei 3-as számú országgyűlési választókerület 38 településére vonatkoztak. A helyi aktív fertőzöttek 42. heti számadatait pedig Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő szerezte meg Kadlott Csabától, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatójától.

Az adatokból pedig kiderült, hogy Heves megyében 25 településen tartanak nyilván aktív koronavírus-fertőzöttet, a legtöbbet, összesen 30-at pedig Hatvanban regisztrálták.

A számadatokban nem is lenne semmi meglepő – jegyzi meg a 24.hu, ha csütörtökön nem derült volna ki az, hogy Budapest XV. kerületének ellenzéki önkormányzata hiába kérte a kerületre vonatkozó vírusadatokat Kalmár Patrícia kerületi tiszti főorvostól, mégsem kapták meg azokat.

Sára Botond, a fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis arra hivatkozva utasította el Németh Angéla polgármester adatigénylését, hogy hivatalosan már június óta

nincs járványügyi vészhelyzet Magyarországon.

Emiatt az érvényben lévő kormányrendelet alapján a vészhelyzet időszakán kívül nem adhatnak ki információkat.

Az, hogy a hatvanonline oldaláról miért tűnt el a járványügyi adatokat tartalmazó cikk, egyelőre nem derült ki.

Valódi Hírek