Áll a bál: Nem engedték be az SZFE látványtervező osztályát a saját tantermükbe

Feszíti a húrt Orbán csinovnyikja.

Nem engedték be a Színház- és Filmművészeti Egyetem Szentkirályi utcai épületében található tantermébe a látványtervező osztályt hétfőn reggel. A diákok arra hivatkozva nem kapták meg a teremhez tartozó kulcsot és nem kezdhették el a tanórát, mert az egyetemen őszi szünet van – tudta meg az ATV.

Ahogy azt mi is megírtuk, az SZFE-n péntek délelőtt rendelt el rendkívüli őszi szünetet Szarka Gábor, új kancellár és Novák Emil, új rektorhelyettes.

Rektori utasításukban a színművészetis diákokat arról értesítették, hogy este 18 óráig el kell hagyniuk az egyetem minden épületet, ott ugyanis október 19–26 közé előhozott őszi szünetben karbantartást és fertőtlenítést végeznek.

A hallgatók ellenben péntek este visszautasították az elrendelt kiürítést, továbbra sem ismerik el legitimnek az újonnan kinevezett vezetést, ezért Szarka utasítását sem tekintették jogszerűnek. Az őszi szünetre így a diákok szerint az eredetileg tervezett időpontban, október 22. és 28. között kerül majd sor.

Vasárnap este azonban az új vezetés fenyegetőbb hangvételre váltott. A diákoknak írt közleményükben úgy fogalmaztak, a rendkívüli őszi szünet elkezdődött az egyetemen, és az, aki ez idő alatt külön kancellári engedély nélkül tartózkodik az SZFE létesítményeiben, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét – írta meg a 24.hu.

Míg az ATV hétfőn arról számolt be, hogy az SZFE hallgatói múlt héten

birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek az egyetem Vas utcai épületével kapcsolatban.

Ezt most kiterjesztették a Szentkirályi utcai és a Rákóczi úti épületre is.

(atv.hu/24.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/10/19/elo-video-palkovics-laszlo-ablaka-alatt-tiltakoznak-a-szinhazvilag-nagyjai

Valódi Hírek