Elég volt az elmebajból, letiltja a Facebook az oltásellenes hirdetéseket

Egy járvány közepén életveszélyes lehet a tudomány ellen hangolni a befolyásolható embereket.

A Facebook kedden bejelentette, hogy a jövőben nem szeretne olyan hirdetéseket látni a platformján, amelyek az oltásellenességet támogatják – írja a The Verge.

A lépéssel a közösségi média mogul elsősorban azokat az egyre gyarapodó Facebook-csoportokat szeretné korlátozni, akik megkérdőjelezik és támadják a koronavírus ellen készülő új vakcinát.

A tiltással a Facebook célja egyrészt az, hogy visszafogja azokat a hirdetéseket, amelyek a félretájékoztatással ássák alá az egészségügyi intézkedéseket, másrészt így szeretnék segíteni, hogy főként olyan üzenetek jussanak el az emberekhez, amelyek a vakcina hatékonyságát és biztonságát hangsúlyozzák – derült ki az ezzel kapcsolatos blogbejegyzésükből.

A Facebookon jelenleg is számos olyan oltásellenes hirdetés fut, amelyek mögött a vakcinaellenes csoportok állnak, ezek ellen a következő napokban lépnek fel a Facebook munkatársai.

Az oltásszketpikus csoportok viszont a továbbiakban is működhetnek, mindössze az általuk finanszírozott hirdetéseket törlik a platformról.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek