Varga Judit reméli, hogy nem „kell” újra rendkívüli jogrendet kihirdetni a második hullám miatt

Pedig milyen jó is az a korlátlan felhatalmazás.

Varga Judit igazságügyi miniszter volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége pénteken este.

Varga elmondta: tavasszal a jogrendszert is fel tudták készíteni a koronavírus-járvány második hullámára, így remélhetőleg nem lesz szükség ősszel rendkívüli jogrendre.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e szükség kijárási korlátozásra, a miniszter azt válaszolta, hogy annak esetleges bevezetését nagyon meg kell fontolni, és figyelni kell, hogy a magyar emberek mit támogatnak.

A miniszter hozzátette: azt kérik az állampolgároktól, hogy tartsák be a járványügyi korlátozásokat, hogy ne súlyosbodjon a helyzet.

Varga megismételte Orbán Viktor miniszterelnök korábbi kijelentését, miszerint Ausztria jó példa, jó ökölszabály a magyar járványügyi intézkedések számára.

„Figyeljük az osztrák intézkedéseket, de nem szolgamód követjük a példájukat” – mondta Varga Judit, hozzátéve: minden kormánynak a saját felelőssége, hogy hogyan dönt. A miniszter hangsúlyozta: a kormány azt reméli, nem lesz szükség rendkívüli jogrendre.

Varga Judit kérdésre válaszolva elmondta: az Európai Bizottság jogállamisági jelentésével kapcsolatban semmi jóra nem számít.

Úgy fogalmazott: erős forráskritika alá fogják vetni, hogy mire alapozza az Európai Bizottság megállapításait, és összevetik a 27 tagországról szóló jelentést, hogy megvizsgálják, alkalmaztak-e a kettős mércét Magyarországgal szemben.

(atv.hu)

Valódi Hírek