„Szégyen-gyalázat, ilyen ország még a világon nincs!” – Összecsapott Rétvári Bencével a DK-s képviselő (+videó)

A DK kitart az ingyenes koronavírus-tesztek mellett, és szükség estén népszavazásra viszi a kérdést.

„Szégyen és gyalázat, hogy a koronavírus-járvány második hullámának derekán az ellenzéknek népszavazással kell kikényszerítenie a kormánytól, hogy ingyenesen járjon az állampolgároknak a teszt”

– mondta keddi parlamenti felszólalásában Sebián-Petrovszki László, a DK képviselője.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: az egészségügyi törvény feketén-fehéren tartalmazza, hogy járvány idején ingyenesen kell a járványügyi szűréseket a polgárok számára biztosítani.

Sebián-Petrovszki közölte: más országok nem engedik, hogy az állampolgárok 14 napig kiessenek a munkahelyükről azért, mert esetleg koronavírusossal találkoztak. Ehelyett tesztelnek, tesztelnek, tesztelnek. Mindenkit, akinek igénye van rá és ingyen.

Példaként említette az autós teszteket, ahová behajtanak, ki sem szállnak, elvégzik rajtuk a tesztet, aminek az eredményét pár órán belül SMS-ben megkapják.

Ehelyett Magyarországon napokat kell várni, hogy egyáltalán az illetések kiérkezzenek a lakásunkhoz.

Sebián-Petrovszki László feltette a kérdést:

„Miért nem dicsekszik a kormány, hogy valójában kétszer fizetteti ki az állampolgárokkal a tesztet?

Vannak tesztek az országban, a kormány ezeket beszerezte az emberek által befizetett adóból és tb-járulékból. De az állam ezeket nem adja ki, hanem az állampolgárok kénytelenek elmenni és kifizetni a húszezer forintot, hogy leteszteljék őket.

Ez világszabadalom, hölgyeim és uraim, ezzel kellene dicsekedni, mert ilyen ország még a világon nincs!

Lehet ezt csinálni, egészen odáig, amíg népszavazás ki nem kényszeríti a kormányt, hogy ingyenessé tegye a tesztelést minden magyar állampolgárnak!”

– zárta az ellenzéki politikus.


.
„Válaszában” Rétvári Bence, az EMMI államtitkára azt rótta fel a DK-s képviselőnek, hogy tavasszal nemmel szavazott a kormánynak adandó korlátlan felhatalmazásra. Rétvári emellett felhánytorgatta a 14 évvel ezelőtti, 300 forintos vizitdíjat is.

Rétvári szerint a WHO magyar irodavezetője “nap mint nap nézi” a magyar adatokat, és mi a WHO optimumhoz képest átlagosan háromszor annyit tesztelünk.

Rétvári „válaszát” a 26. perctől nézheted meg:

ÉLŐ: Napirend előtti felszólalások

ÉLŐ: Napirend előtti felszólalások

Közzétette: atv.hu – 2020. szeptember 22., kedd

.

Valódi Hírek