Kiderült: Fidesz-közeli cégek fogják gennyesre keresni magukat a „raktárkoncertek” szervezéséből

Már aggódtunk, de megoldották.

Bruttó 4,5 milliárd forintos keretszerződést kötött az Antenna Hungária Zrt.-vel a Magyar Turisztikai Ügynökség a koncertbevételek nélkül maradt zenészek támogatására kitalált „raktárkoncertek” lebonyolítására – írja a szerződést nyilvánosságra hozó 24.hu.

A keretszerződés a zenészek támogatására szánt, egy korábbi kormányinfón bejelentett 5,3 milliárdos keretösszeget majdnem teljesen lefedi, csak az a 800 millió forint nincs benne, amit az összegből kifejezetten a hazai cigányzenészek támogatására fordít a kormány.

A lap azt írja, az Antenna Hungária mostani megbízása egy nagyobb, 30 milliárdos keretmegbízás része, amit állami rendezvényszervezési feladatok elvégzésére kapott a cég tavaly nyáron a Rogán Antal vezette Nemzeti Kommunikációs Hivataltól.

Az Antenna Hungária, amelynek portfóliójában korábban nem szerepelt a rendezvényszervezés, olyan alvállalkozókat juttatott munkához és közpénzhez ebből a megbízásból, mint

  • a plakátkampányos tenderekből ismert Balásy Gyula két cége, a Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft.,
  • a szintén Balásy-érdekeltség, rendezvényszervezéssel foglalkozó Moonlight Event Kft.,
  • és a kormány kedvenc őrző-védő cégeként ismert Valton, amelynek kisebbségi tulajdonosa Sarka Kata férje, az egykori Rogán-házaspár ügyei környékén gyakran felbukkanó Bessenyei István.

Közülük a Balásy-cég Lounge Design már el is dicsekedett vele, hogy részt vesz a raktárkoncertek lebonyolításában. A többi alvállalkozó neve azonban egyelőre még nem ismert.

Hogy a raktárkoncertekre szánt keretből végül mennyi jut ténylegesen a zenészekhez, és mennyi szervezésre és lebonyolításra, arról egyelőre nincsenek adatok.

A tervezett 150-ből 90 fellépő neve már ismert. Az ő közönség nélküli koncertjeik utómunkázott felvételeit szeptemberre ígérte a nagyközönségnek a projekt szervezője.

Kapcsolódó cikkünk:

Baukó Éva kifakadt Tóth Gabiékra: “Raktárkoncert, az anyátok büdös p*csáját!”

.

(24.hu / 444.hu)

Valódi Hírek