Feloszlatták az MSZP Pest megyei szervezetét, mert azok Mesterházyt támogatták volna az elnökválasztáson

Tombol a demokrácia.

Feloszlatta az MSZP a Pest megyei szervezetét – erősítette meg Fekete Zoltán, a párt területi szövetségének elnöke a HírTV híradójának.

Fekete Zoltán elmondta: ő még nem kapott hivatalos értesítést az ügyben, helyi párttársai viszont igen, így tőlük tud a történtekről.

Fekete Zoltán szerint Tóth Bertalan, az MSZP elnöke „többszörösen megerőszakolja az alapszabályt” annak érdekében, hogy megtartsa pozícióját és távol tartsa a tisztújítástól a Mesterházy Attilát támogató regionális szervezeteket.

Mint ismert: októberben tisztújító kongresszust tart az MSZP, akik az LMP „sikerén” felbuzdulva 2020-ban bevezetik a társelnöki rendszert.

Jelen állás szerint a női társelnök (kihívó híján) Kunhalmi Ágnes lesz, míg a férfi társelnöki posztért Tóth Bertalan jelenlegi pártelnök, illetve Mesterházy Attila indul, aki a Republikon múlt heti kutatása szerint az MSZP legismertebb politikusa.

Mesterházy szerint ha az októberi kongresszuson nem történik változás, akkor a jelenleg 5 százalékos MSZP 2022 januárjára 1 százalékig süllyedhet.

Kapcsolódó cikkünk:

Mesterházy: 2022-re 1 százalékon lesz az MSZP, ha most nem változtatunk

.

(via)

Valódi Hírek