Mesterházy: 2022-re 1 százalékon lesz az MSZP, ha most nem változtatunk

Kiadta a vészjelzést a párt legismertebb politikusa.

Szeptember közepén tisztújítást tart a Magyar Szocialista Párt, amelyen Mesterházy Attila is indul a pártelnöki tisztért.

A politikus a Heteknek adott interjújában beszélt arról, miért van történelmi mélyponton a baloldali párt és mit lehetne tenni a fennmaradás érdekében.

„Míg a választópolgárok számára világos, hogy a DK és a Momentum mit képvisel, addig az MSZP szinte láthatatlan”

– fogalmazott Mesterházy.

Szerinte a pártnak sokkal karakteresebb üzenetet kellene képviselnie, és azt sokkal hatékonyabban kommunikálnia.

Hozzátette, a kongresszus küldötteinek arról kell dönteniük, hogy az MSZP eltűnjön-e, ahogy az MDF, SZDSZ és a Kisgazdák.

Erre valós az esély, Mesterházy az interjúban elmondta, hogy egy barátja által készített modell alapján, ha az eddig tapasztalt népszerűség-csökkenést veszik figyelembe, akkor 2022 januárjára nagyjából 1 százalékon lesz az MSZP.

Mint fogalmazott, most van az utolsó esélye a pártnak, hogy megfordítsa ezt a folyamatot.

A karakteres üzenetet Mesterházy úgy határozta meg, hogy nekik releváns választ kell adniuk az egyenlőtlenségek válságára, a demokratikus és ökológiai válságra is.

Az elmúlt időszakban megerősödő Momentummal és Demokratikus Koalícióval kapcsolatban a szocialista képviselő elmondta, jól láthatóan hangsúlyt fektetnek a fiatalok megszólítására, amit az MSZP-nek is meg kell tennie.

„18 és 25 év között effektíve nincs szavazója az MSZP-nek, mikroszkóppal kell keresni” – közölte.

Gyurcsány Ferenc szerepével kapcsolatban Mesterházy leszögezte, meghatározó szerepe lesz a DK elnökének a következő időszakban, ezért együtt kell vele működni, mert csak így tudják leváltani az Orbán-rendszert.

„Akármerre járok, minden szavazópolgártól azt hallom, hogy még az ördöggel is cimborálni kell, hogy elzavarjuk ezt a kormányt. Ez igaz az MSZP-re, Gyurcsányra, Momentumra, Jobbikra is”

– hangsúlyozta.

Mesterházy a várható miniszterelnök-jelöltek között Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András nevét is említette Karácsony Gergely mellett, de hozzátette, ő el tudna képzelni egy szakértői kormányt is egy esetleges 2022-es győzelem esetén.

A teljes interjú a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvasható.

Valódi Hírek