Szárnysegédje úgy megvédte Szijjártó luxusjachtozását, ahogy kevesen tették volna (+videó)

Találj valakit, aki annyira lojális hozzád, mint Menczer Tamás a főnökéhez!

Hűséges beosztottként védelmezte Menczer Tamás külügyi államtitkár a főnökét, Szijjártó Pétert a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Az adásban Szijjártó adriai jachtozása is szóba került, ezzel kapcsolatban Menczer kifejtette: főnöke a törvényeket nyaralásán és egyébként is mindig betartja.

„Ez egy családi vakáció volt, ami a magánélet része, és a mi álláspontunk szerint a magánélet védelme mindenkit megillet”

– darálta ugyanazt a betanított dumát Menczer, amivel Szijjártó is védekezett korábban.

A műsorvezető kijelentette, hogy ez világos, de a miniszter közfeladatot lát el. Ezért arról kérdezte az államtitkárt, hogy nem tartja-e aggályosnak azt, hogy a tárcavezető egy olyan jachton nyaralt a családjával és a barátaival, ami egy kormányközeli vállalkozó, Szíjj Lászlónak a tulajdonában van.

„Én máshogy közelíteném meg, szerintem azért támadják a külügyminisztert a családi nyaralásával, mert a munkájában semmivel sem tudják megfogni. Szerintem itt van a lényeg”

– fogalmazott Menczer, miközben csak a HírTV statikusainak köszönhetően nem szakadt rá egy jupiterlámpa.

Arra a kérdésre, hogy fizetett-e az útért, azt felelte, hogy Szijjártó nem osztott meg vele ilyen részleteket erről, de azt elmondta neki, hogy semmiféle közpénzt nem érintett az út.

.

A teljes videót itt találod:

.

Mint ismert: az Átlátszó számolt be arról, hogy Szijjártó Péter az Adrián nyaralt családjával, méghozzá a 4. leggazdagabb magyar, az építési nagyvállalkozó Szíjj László hatmilliárd forintos luxusjachtján.

Szíjj cégei sorozatban nyerik meg a nagy összegű, állami közbeszerzési pályázatokat.

A Népszava értesülései szerint

napi tízmillió forintba

kerülhet annak a jachtnak a bérlése, amin a miniszter családjával nyaralt, miközben Szijjártó fizetése „alig” havi 1,9 millió forint.

Kapcsolódó cikkeink:

Itt a teljes videó: Mint egy zárlatos robot, úgy hajtogatta Szijjártó a süket mantrát a luxusjachtozásáról

.

Videó: Megszámolta Szijjártó tegnap előadott pofátlan hazugságait a Momentum

.

Gyurcsány üzent Szijjártónak: “Nem nyaralhatsz együtt semmilyen befolyásos üzletemberrel, mert ők mindig akarnak valamit az államtól”

.

Valódi Hírek