Mesterházy Attila: Gyurcsányék nélkül nem lehet megnyerni a következő választást

„Azt gondolom, hogy az együttműködés az együttműködés, nem hiszem, hogy bárkit is ki lehetne zárni belőle”.

Az MSZP támogatottságát szeretné növelni, és a bizonytalan szavazókat megszólítani Mesterházy Attila, ezért indul a párt társelnöki posztjáért – mondta el a Pesti Hírlapnak adott interjújában.

Azt is mondta: Gyurcsány Ferencnek „helye van az együttműködésben”, de a kormánypozíciókról való vitának még nincs itt az ideje.

Mint elmondta, a bizonytalan szavazók megszólítása az ellenzéki együttműködés érdekét szolgálná. Szerinte Kunhalmi Ágnes „tökéletes lenne” társelnöknek.

Nagyon régóta annak a pártján vagyok, hogy minden körzetben induljon egy jelölt a Fidesz jelöltjével szemben. Legyen egy miniszterelnök-jelölt, aki irányítja a kampányt és legyen egy közös lista, mert az a leghatékonyabb módszer a szavazatok maximalizálására” – mondta.

Mesterházy úgy gondolja: Gyurcsány Ferenccel partnerségi együttműködés kell.

Azt gondolom, hogy az együttműködés az együttműködés, nem hiszem, bárkit is ki lehetne zárni belőle, hogy mazsolázni lehetne. Kaptunk egy egyértelmű üzenetet a választóktól. Azt mondták nekünk, hogy tessék összefogni és közösen indulni a választáson.

A DK az egyik legmeghatározóbb szereplő ma az ellenzéki térfélen,

így nélkülük nincs győzelem”, szögezte le. De arra, hogy a DK-elnöknek kormányzati szerepet is osztana-e, azt mondta,

„ilyen kérdések akkor relevánsak, ha megnyertük már a választásokat”.

Mesterházy úgy véli: növelni fogja az MSZP támogatottságát, ami reális szerinte, mert 2010-től a 16 százalék körüli támogatással átvett MSZP-t 32-33 százalékra tudta feltornázni.

De a kudarcokból is sokat tanultam. Mindezek alapján állítom, hogy ha lehetőséget kapok, akkor az MSZP erősebb párt lesz 2021-ben mint ma.” – mondta.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/08/17/friss-mesterhazy-attila-elindul-az-mszp-tarselnoki-posztjaert-video

Valódi Hírek