FRISS: Mesterházy Attila elindul az MSZP társelnöki posztjáért (+videó)

Elmondta azt is, hogyan rángatná ki a mostani 5-7 százalékos mélypontról a szocialista pártot.

Elindul az MSZP társelnöki posztjáért Mesterházy Attila – ezt maga a politikus jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este.

Mesterházy elmondta: 2010-ben egyszer már szembe kellett néznie egy hasonlóan súlyos helyzettel az MSZP-nek, mint amilyenben most van a párt.

Akkor is sokan azt mondták, hogy el fog tűnni az MSZP, de 2 éves intenzív munkával akkor megduplázták a támogatottságot: 16 százalékról 32 százalékra.

Szerinte most még nehezebb a helyzet, hiszen az MSZP 5-7 százalékon áll, ami történelmi mélypont, lévén még 1990-ben is 10-11 százalékon álltak – emlékeztetett Mesterházy.

A politikus elmondta: első körben markáns karaktert kell építeni a MSZP-nek, ő pedig egy progresszív baloldali pártban gondolkodik, amely bátor és kezdeményező lenne.

Hozzátette: a tartalmi-ideológiai kérdéseken kívül a párt kommunikációján és a szervezetépítésen is javítana.

Mesterházy kiemelte: az ő vezetésével az MSZP nem potyautas lenne az összefogásban, hanem olyan hozzáadott értéket képviselne, amellyel erősebbé tenné az ellenzéket.

Mindezek érdekében Mesterházy használná a nemzetközi kapcsolatrendszerét, a NATO-parlamenti elnökként összeszedett kapcsolatrendszerét, és az elmúlt években fölhalmozott tapasztalatait – zárta az interjút a politikus.

A videót >>IDE KATTINTVA<< tudod megnézni.

Valódi Hírek