Hazugságra kényszerítik a magyarokat: Bukhatja a táppénzt, aki házi karanténba kerül külföldi utazás miatt

A szakértő szerint más lehetőség híján elveszítheti a munkáját, aki karanténba megy.

Új rendelet jelent meg a sárga- és piros listás országok kapcsán a Magyar Közlönyben.

Az, akinek magánútlevéllel nem hivatalos célú kevésbé súlyos vagy súlyos fertőzöttségi mértékű országból Magyarország területére történő beutazáskor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősül keresőképtelennek” – olvasható a Magyar Közlönyben megjelent egyik friss rendeletben.

Ez magyarul azt jelenti: mivel a keresőképtelenség a táppénz indításának egyik feltétele, így az érintettek esetében valószínűleg fizetés nélküli szabadság lép érvénybe. Azaz a karantén ideje alatt

egy fillért sem tudnak keresni.

Dr. Kunetz Zsombor szakorvos felháborodott a legfrissebb döntésen. Szerinte ez mindössze azt fogja okozni, hogy a magyarok hazudni lesznek kénytelenek.

Nincs kegyelem, megbünteti a kormány azon gyaur áruló kutyákat, akik nem a hazai turizmust erősítik. Ugyanis, akiknél hazatéréskor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősülnek keresőképtelennek. Azaz karantén esetén nincsen táppénz, vagy el tud menni fizetésnélküli szabadságra, vagy rendes szabadságra, de ha erre sem, akkor munkahely sem lesz a karantén végére.

Fizetés meg szinte biztosan nem.

Azt pedig, hogy kinek kell karanténba mennie, Müller Cecília kifestőkönyvéből ismerhetjük meg, a piros, sárga, zöld színnel satírozott világtérképen.

A szakorvos szerint egészen más dolgok fontosak, amelyekre figyelni kellene:

“A vírus bent van az országban, terjedését azzal segítjük, hogy nem tartjuk a távolságot zárt térben, hogy a strandon a büfénél nyakba köhögik az embert, hogy a maszkot nem, vagy nem megfelelően viselik zárt térben a honfitársaink, és hogy

nem szűrünk és nem ingyen szűrünk.

A színes országokból hazajövőket most ezzel a rendelettel arra buzdítja a kormány, hogy ha tudja tagadja le azt, hogy erősen fertőzött országból jön, pénzt, időt, karantént megtakarítva, miközben az országon belüli szabályozás és legfőképpen annak ellenőrzése is meglehetősen silány” – írta a szakorvos.

A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni:

Kapcsolódó cikkünk:

SOTE rektora: Bármikor újra fellángolhat a koronavírus-járvány, senki sincs biztonságban