Dobrev Klára: Orbán Viktornak rendkívüli ülésen kell felelnie, miért árulta el a magyarokat az EU-csúcson (+videó)

Összejöttek az aláírások a DK kezdeményezéséhez.

„Orbán Viktornak rendkívüli ülésen kell válaszolnia arra, miért árulta el a magyarokat az EU-csúcson

– közölte Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor azzal ment ki a brüsszeli EU-csúcsra, hogy előtte határozatot fogadtatott el a magyar parlamenttel arról, hogy milyen feltételekkel fogadhatja el az uniós mentőcsomagot – emlékeztetett a DK brüsszeli képviselője.

A miniszterelnök azt mondta, arra kapott felhatalmazást az Országgyűléstől, hogy csak akkor bólintson rá az uniós mentőcsomagra, ha az EU megszünteti a Magyarország elleni hetes cikkely szerinti eljárásokat, és az uniós pénzeket a jövőben nem kötik jogállami garanciákhoz.

Az EU-csúcson a parlamenti határozat feltételeiből egyik sem teljesült, Orbán mégis elfogadta az uniós mentőcsomagot. A magyar miniszterelnök nem csak vesztesként tért haza Brüsszelből, hanem árulóként is, hiszen szembement azzal, mint amire állítása szerint felhatalmazást kapott a parlamenttől” – emlékeztetett Dobrev Klára.

A Demokratikus Koalíció azt kezdeményezte: a parlament tartson rendkívüli ülést

a miniszterelnök brüsszeli vereségéről és árulásáról.

Mostanra összegyűlt az ehhez szükséges számú ellenzéki aláírás, így lesz rendkívüli parlamenti ülés az ügyben. Tudni akarjuk, hogy Orbán Viktor miért ment szembe azzal, amire állítása szerint felhatalmazást kapott a parlamenttől, hogy miért árulta el a magyar parlament határozatában foglaltakat, és hogy miért vágott jó képet a nem mindennapi, egyenesen megalázó vereséghez” – mondta Dobrev Klára.

Videó:

.

Valódi Hírek