A tróger Kásler lemondását követelik a tegnap napvilágot látott számok miatt

Vállalnia kell a felelősséget.

Mint arról mi is beszámoltunk, egy tegnapi hivatalos dokumentumból kiderült: a magyar betegek negyede és az elhunytak fele kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust.

Erre reagálva Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa pénteken kijelentette: a kórházak voltak az idei koronavírus-járvány gócpontjai.

Dr. Komáromi szerint világosan látszik: megbosszulta magát az, hogy az Orbán-kormány az elmúlt 10 évben kivéreztette az egészségügyi intézményeket.

A szakember ezért felszólította Kásler Miklóst:

vállalja a felelősséget a járvány terjesztéséért és nyújtsa be a lemondását.

„260 ember halálát nem lehet a szőnyeg alá söpörni, ezért Káslernek még a mai napon vállalnia kell a felelősséget a történtekért!”

– közölte Dr. Komáromi Zoltán, hozzátéve: a DK évek óta figyelmezteti a kormányt, hogy Magyarországon többen halnak meg

kórházi fertőzésben,

mint autóbalesetben.

„Ahol az egyszer használatos orvosi eszközökből nincs elég, ahol az ápolók, orvosok védőfelszereléseiből nincs elég, ahol nincs kapacitás naponta többször fertőtleníteni a kórtermeket, mert nincs elég ember, ott a koronavírus kórházi fertőzésként fog terjedni, ez történt Magyarországon.”

– sorolta Dr. Komáromi.


.

A legfrissebb fejlemény egyébként az, hogy Káslerék tagadják a tegnap kiszivárgott adatokat.

Az ATV Híradónak az EMMI az alábbi nyilatkozatot küldte:

„Karácsony Gergely és az ellenzék tudatosan félremagyarázza a tisztifőorvos által jóhiszeműen közölt adatokat. Szó sincs arról, hogy minden negyedik beteg kórházban fertőződött volna meg koronavírussal, ugyanis nemzetközi előírás szerint minden fertőzést, amelynek tünetei 48 órával a kórházba történt felvétel után jelentkeznek, azt mind kórházi fertőzésnek kell tekinteni.

Az új koronavírus-fertőzés lappangási ideje egytől tizennégy napig terjed. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy intézményben ápolt betegnél ezen időn belül jelentkeznek a fertőzésre jellemző tünetek, akkor nem lehet megmondani, hogy az adott intézményben fertőződött meg, vagy már a lappangási időben került felvételre.

Nem mellesleg a kórházak több száz, az idősotthonokból beszállított fertőzöttet ápoltak, ez így volt a Pesti úti idősotthon lakói esetében is. Sajnálattal látjuk, hogy a járványt továbbra is politikai csatározásra használja az ellenzék.”

Kapcsolódó cikkünk:

Kiderült: A magyar betegek negyede és az elhunytak fele kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust

.

 

Valódi Hírek