Nagy pénzt szakított Vajna Tímea: Ekkora összegért érdemes volt hazatérnie Amerikából

Eléggé nyereséges a cége.

Több mint tízmilliárd forintnyi dollárt vettek ki abból a cégből, ami korábban a Vajna-birodalom magyarországi központjának számított.

A pár napja leadott éves beszámoló szerint a tulajdonos Cinergi Pictures Entertainment Inc. több mint 37 millió dollárt, vagyis nagyjából

11,6 milliárd forintot vett ki

az AV Investments nevű cégből – írta meg a G7.

A gazdasági portál szerint az AV Investments Kft. a Vajna-birodalom központi vállalata volt Magyarországon.

Ez fogta össze a 2019-ben meghalt Andy Vajna kaszinóit, ingatlancégeit és médiaérdekeltségeit, köztük a TV2-t is. A cég később valamiért azonban egy amerikai vállalathoz, a Las Vegas-i címmel rendelkező, de Delaware-ben bejegyzett Cinergihez került.

Az AV Investments pedig sok nyereséget termelt, és ezt teljes egészében ki is fizette osztalékként.

Az azonban nem teljesen egyértelmű, hogy a tranzakció haszonélvezője pontosan kicsoda. Vajna egykor létrehozott egy AV Perfect Kft. nevű céget is, és ebbe apportálta bele aztán az AV Investments nagyobb részét. A Perfectet az özvegy Vajna Tímea örökelte meg.

Ugyan május közepe óta már nem közvetlenül ő a tulajdonosa a több tízmilliárd forintnyi cégvagyonnal rendelkező vállalatnak, a társaság egy frissen alapított Las Vegas-i céghez került, csakhogy ez, teszi hozzá a G7, nem független Vajna Tímeától.

Emellett a magyar cégbírósághoz leadott iratokból az is kiderül, hogy a VMT Holdings nem adásvétellel szerezte meg az AV Perfectet, hanem Vajna Tímea nem vagyoni hozzájárulásként adta a cégnek. Ez arra utal, hogy legalább részben ő lehet az új Las Vegas-i társaságnak is a tulajdonosa, és ahogy korábban Andy Vajna esetében, ezúttal is csak cégjogi, esetleg adózási okok állhatnak a tranzakció mögött.

Valódi Hírek