Nem a kora vitte el: Kiderült, miért halt meg az ország kedvenc kertésze, Bálint gazda

Emiatt még a temetését is halasztani kell.

„Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt” – mondta a Blikknek Bálint György özvegyének közeli hozzátartozója.

Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Ő egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett” – mondta el az ismerős.

Egy hete vasárnap halt meg Bálint György, feleségével pedig csak másnap közölték: a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt.

A hozzátartozó azt mondta: négy napig a siófoki kórházban kezelték Bálint gazdát tüdőgyulladással. A harmadik napon végezték el a koronavírus-tesztet, amely negatív lett. Ezután került a főváros melletti kórházba, a tesztje ott is negatív lett. Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabbat csináltak, ami már kimutatta a vírust, de

mire az eredmény elkészült, Bálint György meghalt.

Ezek szerint néhány nappal korábban fertőződhetett meg, ami azért is érthetetlen, mert a járvány kitörése után önkéntes karanténba vonult.

A család is értetlenül áll a helyzet előtt, ugyanis a vírusjárvány miatt nagyon vigyáztak rá, és ő is magára.

Tele volt energiával, naponta a számítógépéhez ülve válaszolt a levelekre, és metszette siófoki kertjében a szőlőt.

Mivel Bálint gazda felesége jelenleg is karanténban van, így a temetéssel meg kell várni a kéthetes vesztegzár leteltét.

Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra az ország legkedveltebb kertészét.

Valódi Hírek