Így kell 22 milliót ellopni Fidesz-módra: papíron elvisszük a szemetet, de mégsem

Ráadásul mindezt egy önkormányzati cég csinálta.

Úgy kaphatott majdnem 22 millió forintot öt év alatt az Újpesti Városgondnokságtól egy vállalkozó, hogy a kifizetett munkát szabálytalanul végezte el – értesült az Újpest Média.

Déri Tibor polgármester elődje, Wintermantel Zsolt hivatali ideje alatt egy önkormányzati cég még 2015 márciusában bízta meg a férfit azzal, hogy szállítsa el és kezelje a területéről begyűjtött évi

közel 5 ezer tonna hulladékot.

A szerződés beton, tégla, kerámia, cserép, bitumen, vas, acél, föld, építési-bontási hulladék, lomhulladék, illetve kiselejtezett elektromos berendezések eltávolításáról és jogszabályoknak megfelelő kezeléséről szólt.

A vállalkozó a számlákhoz igazolást csatolt arról, hogy a hulladék egy engedéllyel rendelkező hasznosítóhoz került, ám májusban kiderült, hogy

21,8 millió forintnyi teljesítés mellett hamis tanúsítvány állhat.

A Városgondnokság jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás alapos gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, és megtette ezt a hulladékhasznosító cég is. A szabálytalan kifizetések az előző városvezetés, a korábbi polgármester idején történhettek – mondta Dr. Szabó Gábor, az újpesti képviselő-testület Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának elnöke. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozza: nem ez volt az első, és feltehetőleg nem is az utolsó csontváz, amely kiesett a szekrényből. „Az újpesti adófizetők nevében köszönöm a Városgondnokság munkatársainak, hogy felfedezték: szabálytalanság állhat közel 22 millió forint kifizetése mögött” – tette hozzá.

Te mikor kerestél öt év alatt 22 milliót?

Valódi Hírek